JAV įsiutusi dėl Erdogano žaidimo: gali užblokuoti dolerį, įmonės bus išvestos iš Turkijos  ()

Jungtinių Valstijų valdžia nori įspėti Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą dėl galimo suartėjimo su Vladimiru Putinu pasekmių. Jei bus sustiprintas Ankaros ir Maskvos bendradarbiavimas, Baltieji rūmai gali rekomenduoti Amerikos kompanijoms pasitraukti iš Turkijos rinkos, rašo „Politico“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak leidinio, J. Bideno administracija svarsto tokius scenarijus, nes ne taip seniai Turkijos ir Rusijos prezidentai Sočyje surengė susitikimą. Tai buvo pirmasis Turkijos vadovo vizitas į Rusiją nuo karo pradžios. Per šias derybas šalys susitarė padidinti abiejų šalių prekybos apyvartą iki 100 milijardų JAV dolerių per metus ir pereiti prie atsiskaitymų nacionalinėmis valiutomis.

Tolesnio Turkijos ir Rusijos suartėjimo atveju neatmetamas variantas, pagal kurį Ankarai bus uždrausta atsiskaityti JAV valiuta. Vašingtonas Turkiją laiko tam tikru verslo ir kapitalo traukos centru, tačiau glaudus bendradarbiavimas su Rusija kelia abejonių dėl Ankaros integracijos su likusiu pasauliu, rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(127)
(4)
(123)

Komentarai ()