[Žinios trumpai] Atrodo, kad Šoigu rimtai supykdė Putiną: skelbiama, kas vadovauja armijai ir kaip viskas pasikeitė  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu faktiškai buvo nušalintas nuo vadovavimo Rusijos armijai, nors formaliai ir toliau eina pareigas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pyksta ant savo buvusio favorito, gynybos ministro Sergejaus Šoigu, kuriam nepavyko užvaldyti Ukrainos. Ministras faktiškai nušalintas nuo vadovavimo karinėms pajėgoms. Tokią informaciją paskelbė opozicinis Rusijos leidinys „Svarbios istorijos“.

„Šoigu nustojo būti Vladimiro Putino favoritu. Prezidentas tiesiogiai pasitaria su kariniais lyderiais, kurie yra tiesiogiai atsakingi už karo veiksmų vykdymą“, - sakoma straipsnyje.

Šoigu prarado diktatoriaus pasitikėjimą, kai Rusijos kariuomenė Ukrainoje neįvykdė jai skirtų užduočių. Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų puolimas įstrigo. Beveik mėnesį Rusijos kariai stovi vienoje vietoje nesiverždami į priekį. Jie net nesugebėjo užimti Donbaso, jau nekalbant apie sausumos koridorių iki Padniestrės ar Kyjivo užėmimą. Rusijos ginkluotųjų pajėgų padėtis Ukrainoje šiandien yra katastrofiška. Labai trūksta gyvybingumo.

Šaltinių teigimu, Rusijos karinė vadovybė bando įtikinti V. Putiną paskelbti visuotinę mobilizaciją, kad būtų galima greitai išspręsti „Ukrainos klausimą“. Esant dabartinėms jėgoms, Rusijos kariuomenė gali tik bandyti išlaikyti užgrobtas linijas. Karas tuo atveju tęsis ilgus metus, o tai yra katastrofiška Rusijos ekonomikai.

 

Teigiama, kad Šoigu ir jo globotiniai bijo V. Putinui tiesiogiai pasakyti apie būtinybę mobilizuotis. Diktatorius kategoriškai pasisako prieš tokį scenarijų.

„Už didelius pinigus Šoigu žmonės samdė viešųjų ryšių specialistus ir mokėjo už analitinę medžiagą didžiausioje Rusijos žiniasklaidoje, kad tik turėtų įtikinamų argumentų dėl mobilizacijos būtinybės. Jie lažinosi, kad taip reikalinga „analitika“ atsidurs ant Putino stalo“, – rašoma straipsnyje.

 

Tačiau, kaip pranešama, kol kas Rusijos vadovo nuomonė nepasikeitė. Jei Putinas nuspręs vykdyti mobilizaciją, tai bus pirmoji visuotinė mobilizacija Rusijoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Diktatorius kratosi šio scenarijaus, nes jį slegia staigus reitingų kritimas ir, galbūt, socialiniai neramumai.

Yra aiškūs signalai, kad Putinas nori nutraukti savo karinę avantiūrą Ukrainoje. Per Turkijos lyderį Recepą Erdoganą jis bandė susitarti dėl paliaubų su Kyjivu ir pradėti derybas, tačiau to buvo kategoriškai atsisakyta. Ukraina nenori duoti agresoriui laiko įsisavinti okupuotas teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: