[Žinios trumpai] Pentagonas užsakė Ukrainai galingas oro gynybos sistemas už šimtus milijonų dolerių  ()

Pentagonas užsakė NASAMS sistemas, kurios sustiprins Ukrainos oro gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASAMS (vidutinio nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistema) stos į pozicijas, kad apsaugotų Ukrainos dangų: Pentagonas užsakė oro gynybos sistemų partiją, kurios vertė 182 mln. USD.

JAV gynybos departamentas oficialiai užsakė NASAMS oro gynybos sistemas (SAM) kaip dalį karinės pagalbos Ukrainai.

Informacija apie sutartį pateikta oficialioje Jungtinių Valstijų gynybos departamento svetainėje.

Sutartis dėl NASAMS įrangos buvo pasirašyta su „Raytheon“ iš Masačusetso. Suma fiksuota – 182 295 333 USD. Terminas – lygiai dveji metai.

„Darbai bus atliekami Tewkesbury mieste, Masačusetso valstijoje, jų numatoma pabaigos data – 2024 m. rugpjūčio 23 d.“, – nurodė Pentagonas.

Jis patikslino, kad oro gynybos sistemos skirtos būtent Kyjivui. Pirkimas vykdomas pagal Ukrainos saugumo pagalbos iniciatyvą. NASAMS yra mobilioji priešlėktuvinių raketų sistema, kurią kartu sukūrė JAV ir Norvegija. Jos užduotis yra pašalinti priešo manevrinius aerodinaminius taikinius iki 21 km aukštyje. Kompleksas suderinamas su legendine amerikiečių tolimojo oro gynybos sistema „Patriot“.

 

Viena NASAMS baterija apima tris ugnies būrius. Vieną būrį sudaro 12 paleidimo įrenginių, kurių kiekviename yra 6 valdomos raketos, taip pat 3 radiolokacinės stotys, aprūpintos optoelektronine valdymo sistema NTAS. Yra žinoma, kad JAV, teikdamos karinę pagalbą, planuoja Ukrainai suteikti 8 NASAMS sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()