[Žinios trumpai] „Tai kaip iš „Lada“ persėsti į „Porsche“ - Ukrainiečių karių įspūdžiai iškeitus sovietinius pabūklus į lenkišką „Krab“  ()

Lenkija Ukrainai suteikė 18 savo gamybos savaeigių haubicų „AHS Krab“. Tai - 155 mm NATO standartus atitinkantis ginklas, kuris ukrainiečiams labai patinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai skubiai gaminami naujos „Krab“ haubicos - Ukraina užsakė 54, tačiau tiek Lenkija gali pagaminti per porą metų. Nebent pavyks padidinti gamybinius pajėgumus ir perskirstyti prioritetus. „Krab“ naudoja Pietų Korėjos „K9 Thunder“ bazę, britišką „BAE Systems“ bokštelį ir prancūzišką „Nexter Systems“ pabūklą.

Ukraina turi visai nedaug „Krab“ mašinų, tačiau jų įgulos džiaugiasi modernėjančia ginkluote. Ypač tie kariai, kurie į naujus „Krab“ persėdo iš sovietinių savaeigių artilerijos pabūklų.

„Anksčiau naudojome „Msta-S“. Šią sistemą daug lengviau įvaldyti. Viskas valdoma elektronika. Paspaudi mygtuką - nusitaikai. Įvedi skaičius, nuspaudi mygtuką ir viskas“, žurnalistams pasakojo vienas „Krab“ įgulos narys.

„Lyginant „Krab“ su „Msta-S“, ši mašina yra greitesnė - gali važiuoti 60-70 km/val. greičiu. Ji manevringa ir gerai reaguoja į vairuotojo judesius. „Msta-S“ vairuojama rankenomis, o ši - vairu. Taip geriau“, pasakojo mašinos vairuotojas.

„Jei „Msta-S“ buvo „Lada“, ši yra „Porsche“, pridūrė kitas karys, kuris aiškino, kad „Krab“ leidžia nusitaikyti žymiai greičiau, tam reikia mažiau darbo ir pastangų.

 

Ir tai nestebina. „Krab“ yra šių laikų ginklas, sukurtas apie 2000 metus ir gaminamas nuo 2008 metų (tiesa, su pertrauka 2008-2011 m.) Lenkija dabar turi 62 tokias savaeiges haubicas, bet planuoja išplėsti jų arsenalą. Žinoma, dabar gaminamos haubicos bus siunčiamos į Ukrainą - šalį, kuriai jų reikia skubiau. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(83)
(0)
(83)

Komentarai ()