[Žinios trumpai] Paskui rusus bandantys bėgti okupuoto Donecko gyventojai susidūrė su nemaloniu siurprizu  ()

Okupuotame Donecke, iš kur rusų okupantai skubiai išveža visą karinę techniką ir oro gynybos sistemas, degalinėse ėmė trūkti benzino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pasų ir „DLR“ dokumentų turėtojai iš Donecko atidžiai seka įvykius Ukrainos rytuose. Po Rusijos kariuomenės pabėgimo iš Charkivo srities jie suprato, kad išdavikų ir kolaborantų likimas priklauso tik nuo jų pačių. „Rusija, kuri atėjo amžiams“, apleido visus, kurie ja tikėjo. Nenorėdami susitikimo su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, nemažai okupuoto Donecko gyventojų nusprendė bėgti paskui rusus. Tačiau jų laukė nemaloni staigmena: degalinėse trūksta benzino ir dyzelinio kuro. Resursų, kuriuos Donbaso pseudorespublikoms pristato Rusija.

Pastarosiomis dienomis po greito Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo, Donecke akimirksniu išaugo didžiulės eilės prie degalinių. Socialiniuose tinkluose vietos gyventojai rašo, kad kuro gauti labai sunku, jo beveik niekur nėra. Net dujos pabrango 28–29 rubliais (0,46-0,48 Eur.). Tačiau kolaborantai bijo ir yra pasirengę mokėti bet kokią kainą.

Vadinamųjų „respublikinių“ degalinių šeimininkas apsišaukėliškoje Donecko Liaudies Respublikoje - pats Denisas Pušilinas. Jo aplinkos žmonės teigia, kad degalų greitai nebetrūks, jie jau pakeliui iš Rusijos. Tačiau klausimas, kodėl degalų trūksta apskritai - ar tik dėl to, kad poreikis išaugo žmonėms bėgant į Rusiją? Ar ir dėl to, kad Pušilinas taip stengiasi kontroliuoti žmonių srautus? O gal tai susiję su mažu tikėjimu Rusijos pajėgomis ir nenoru palikti degalų atvykstantiems ukrainiečiams?

 

Pušilinas pats porai dienų buvo dingęs, bet vėliau atsirado ir kartojo, kad priežasčių panikuoti nėra. Tačiau išaugusios degalų kainos, benzino ir dyzelino trūkumas ir Ukrainiečių puolimas Charkive, verčia „DLR“ palaikytojus kitaip galvoti apie ateitį.

(277)
(6)
(271)

Komentarai ()

Susijusios žymos: