„Maskva šokiruota“: JAV generolas skelbia, ką toliau darys Kremlius – jie neturi kitos išeities  ()

Rusai bandys daryti tai, ką darė anksčiau – raketomis smogti taikių miestų gyvenamiesiems rajonams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius sukrėstas pražūtingo savo karių pralaimėjimo Charkivo srityje. Tai puikiai parodo Maskvos reakcija.

Apie tai interviu „DW“ pareiškė buvęs JAV armijos Europoje vyriausiasis vadas, generolas leitenantas Benas Hodgesas.

Kaip pažymėjo generolas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomojo puolimo Charkivo kryptimi sėkmę galima paaiškinti trimis aspektais:

  • pirma, Rusijos kariai nukraujavę, logistika išeikvota, nemaža dalis karininkų korpuso likviduojama, jie neturi noro kariauti;
  • antra, didelę įtaką turi Vakarų tiekiama ginkluotė, ypač raketų sistemos, kurių dėka pavyko sutrikdyti ar sunaikinti Rusijos logistiką, artileriją, vadavietes, išties sukeliant daug problemų rusams savo teritorijose, dėl kurių jiems tapo sunku suprasti, kas vyksta, ir greitai atsakyti;
  • trečia, tai Ukrainos generalinio štabo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuopelnas.

„Jie yra drausmingi. Jie atliko gerą darbą saugodami informaciją ir operatyvinį saugumą. Jie apgavo rusus, neparodydami kur turėjo būti pagrindinė ataka, atvirai kalbėjo apie Chersono puolimą, kai pagrindinė ataka iš tikrųjų buvo įvykdyta šiaurėje. Todėl mes matome tikrai aukštą taktinio planavimo vykdymo lygį“, – komentavo B. Hodgesas.

 

Anot jo, dėl šio pralaimėjimo Maskva suglumus. Jos tyla viską pasako.

„Manau, akivaizdu, kad Maskva yra suglumusi. Tai tikriausiai yra šokas. Manau, kad jos sistemoje niekada nepasiekė viršūnės tiksli informacija. Todėl galbūt Kremliaus ir skirtingų lygių žmonės turėjo skirtingą požiūrį į tai, kas iš tikrųjų vyksta. Manau, kad tikriausiai buvo padarytos neobjektyvios išvados, jog Rusijos kariuomenė yra geresnė už Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“, – sakė B. Hodgesas.

Pralaimėjimas Charkive, pasak amerikiečių generolo, sukels „trintį“ Kremliuje. Karą palaikę žmonės pradeda negailestingai kritikuoti aukščiausią karinę-politinę vadovybę, o prieš karą nusiteikusių žmonių kritika tampa labiau pagrįsta.

 

B. Hodgesas neatmeta, kad, reaguodama į šį gėdingą pralaimėjimą, Rusija puls Kyjivą. Anot jo, „rusai neturi kitos išeities, kaip ir toliau bandyti žudyti nekaltus žmones paleidžiant raketas į gyvenamuosius rajonus“.

„Kadangi jie sausumos pajėgų pagalba negali sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Rusijos aviacija beveik nepastebima, o Rusijos laivynas slepiasi už Krymo. Taigi aš tiesiog nematau didelės tikimybės, kad galėtų kilti dideli karo veiksmai. Todėl rusai bandys tai kompensuoti paleisdami raketas, kol jos visai nepasibaigs arba nebus sustabdytos“, – reziumavo generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(5)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: