[Žinios trumpai] JAV paskelbė griežtą atsaką ką atakuos, jei Rusija panaudos branduolinius ginklus Ukrainoje: smogs „niokojančiu smūgiu“  (6)

Pasak generolo leitenanto Beno Godgeso, Pentagono atsakas bus gal ir ne branduolinis, bet ne mažiau pražūtingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos į Rusijos panaudotą branduolinį ginklą Ukrainoje atsakys „niokojančiu smūgiu“ ir smogs į Rusijos karines bazes ar Juodosios jūros laivyną, rugsėjo 21 d. perspėjo buvęs Amerikos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Godgesas, praneša „The Daily Mail“.

Amerikos atsakas gali būti ne branduolinis, bet tai netrukdys JAV ginkluotosioms pajėgoms sunaikinti Rusijos Juodosios jūros laivyną ar Krymo karines bazes.

Toks komentaras nuskambėjo Rusijos prezidentui paskelbus dalinę mobilizaciją Rusijoje siekiant tęsti kruviną invaziją į suverenias Ukrainos teritorijas.

Kreipdamasis į NATO šalių atstovus, Kremliaus vadovas teigė griebsiantis bet kokių turimų priemonių, įskaitant branduolines, kad apsaugotų užgrobtas ar aneksijai parengtas teritorijas.

 

Generolas Godgesas, 2014–2018 metais vadovavęs amerikiečių kariuomenei Europoje, branduolinės atakos prieš Ukrainą grėsmę laiko labai mažai tikėtina. Tačiau, anot jo, prezidentas Bidenas greitai ir griežtai reaguos į bet kokį masinio naikinimo ginklų panaudojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(247)
(5)
(242)

Komentarai (6)