„Tai tiesiog snargliai, Putinas nebeturi pinigų karui“, – buvęs Rusijos viceministras atskleidė realią Rusijos finansinę situaciją  ()

Putino režimas neturi pakankamai lėšų tęsti didelio intensyvumo karą, patikino Vladimiras Milovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo su Ukraina fone Rusijos federalinis biudžetas pirmą kartą per daugelį metų tapo deficitiniu.

Tai „YouTube“ kanalo „Popular Politics“ eteryje pasakojo Rusijos politikas, buvęs Rusijos Federacijos energetikos viceministras Vladimiras Milovas.

Naująjį Rusijos Federacijos 2023 metų biudžetą jis pavadino „keistu“.

„Karinės išlaidos padidėjo maždaug trečdaliu nuo to, kas buvo patvirtinta pernai gruodį... Šių pinigų visiškai neužtenka tokio masto karui tęsti. Grubiai tariant, jų karinės išlaidos siekė 3,5 milijardo, o tai kitais metais tapo 5 milijardais. Bet tam, kad Ukrainoje būtų pasiekti kažkokie kariniai tikslai, jiems reikia 10-15 mlrd., gal ir daugiau. Papildomų pinigų, kuriuos jie skyrė, visiškai neužtenka dešimtims ir šimtams tūkstančių mobilizuotų žmonių išlaikyti, aprūpinti normalia ginkluote ir atsargomis bei išspręsti logistikos problemas. Jie žengia žingsnį karinio biudžeto link, bet tai kažkokie snargliai. Ir jų visiškai neužtenka tęsti tokį karą“, – sakė Milovas.

Jis prognozuoja, kad padidės problemos dėl Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės, kovojančios su Ukraina, aprūpinimo.

„Keista istorija. Atrodo, kad Putinas kelia itin ambicingus karinius tikslus, bet pinigų neskiria. Visgi, kad ir kaip pavaizduotų gražų paveikslą paviršiuje, visoms kryptims iš karto pinigų neužtenka. Finansiškai jie negali palaikyti šio Putino karo“, – sakė ekonomistas.

Jis mano, kad Kremliui teks numoti ranka į Nacionalinį turto fondą, kad tęstų karą. Tačiau atsargos bus suvalgytos labai greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai ()