[Žinios trumpai] Rusai puolė Ukrainos „Buk“, bet pataikė ant jauko – ukrainiečiai skelbia video, kas buvo toliau (Video)  ()

Rusijos kariuomenė pasidalijo filmuota medžiaga apie „sėkmę“ sunaikinant Ukrainos „Buk“, tačiau situacija buvo labai apgailėtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešas džiaugsmingai paskelbė apie „pergalę“, bet buvo išjuoktas – Rusijos kariai užpuolė medinį „Buk“ maketą, kurį kaip masalą naudojo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Kaip matyti filmuotoje medžiagoje, medinis masalas subyrėjo iškart po smūgio.

Pasak „Oryx“ projekto analitikų, tai, kad tai yra modelis, o ne tikra „Buk“ oro gynybos sistema, rodo raketų forma, paleidimo priemonės padėtis ir kamufliažas, taip pat tai, kad po smūgio nėra amunicijos detonacijos.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija išdidžiai paskelbė, kad „Buk“ buvo sunaikintas padedant rusų dronui „Lancet“. Sunku įsivaizduoti, kaip atrodė UAV operatoriaus veidas, kai jis sužinojo, kad užpuolė medinį modelį.

 

Be to, ekspertų teigimu, įrangos forma iš Rusijos Federacijos gynybos ministerijos vaizdo įrašo labiau primena sunkvežimį su paleidimo įrenginiu, o „Buk“ yra nepriklausoma visavertė transporto priemonė ant savo vikšrinės važiuoklės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(1)
(115)

Komentarai ()