Skelbiama niūri, bet labai tikroviška prognozė: „nebus jokios taikos sutarties - bus naujas karas, dar žiauresnis ir kruvinesnis"  (10)

Žinomas žurnalistas Vitalijus Portnikovas kalbėjo apie tai, kaip įvykiai Ukrainoje gali vystytis ateinančiais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizijos laidos vedėjas paaiškino situaciją karo metu, primindamas, kad net ir pasibaigus aktyviam jo etapui kyla naujo konflikto pavojus. Vitalijus Portnikovas mano, jog priešas nesiliaus bandęs vėl įsiveržti į Ukrainos teritoriją ir tik šalies įstojimas į NATO gali jį sustabdyti.

Vitalijaus Portnikovo nuomonę, kodėl ukrainiečiams reikia ruoštis ilgus metus vilkti karo naštą, galima rasti „YouTube" vaizdo įraše.

„Nuo pirmųjų šio konflikto dienų ir prieš jį sakiau, kad galime tikėtis Sirijos tipo konflikto. Kaip šis konfliktas gali būti išspręstas? Arba V. Putinas per kelias savaites, kaip norėjo, užgrobia Kyjivą, sunaikina ukrainiečių valdžią ir Ukrainos valstybę, arba šis konfliktas užsitęs", – savo viziją apie karinę situaciją Ukrainoje ir jos trukmę išsakė žinomas žurnalistas.

„Kiek laiko tęsiasi konfliktas Sirijoje? Apie 10 metų?" – paklausė Vitalijus Portnikovas kolegos Mykolo Veresnyos, kuris patvirtino, jog jis tęsiasi nuo 2011 metų, o paskui tęsė: - „Ir jam nėra galo. Konfliktas Ukrainoje – to paties tipo konfliktas Jei nebūsi psichologiškai pasiruošęs ilgiems karo metams, būsi nuolat prislėgtas, nes, kaip sakė kai kurie ekspertai, reikia išmokti gyventi kare, kol jo karštoji fazė baigsis. Jei mes įstosime į NATO prieš kitą Rusijos puolimą, tai karas bus pasibaigęs. Taikos sutarties nebus ir derybų nebus. Jei neįstosime į NATO, bus naujas karas, dar žiauresnis, dar kruvinesnis".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(16)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (10)

Susijusios žymos: