Prasidėjo naujas karas! Įsiutusi Turkija tiesiog sudaužė savo kaimynę – skelbiama, apie didelius nuostolius ir žuvusius (Video)  ()

Sirijoje 11 žmonių žuvo, įskaitant vieną žurnalistą, Turkijos karo lėktuvams vėlai šeštadienį įvykdžius „oro operaciją“ šalyje ir kaimyniniame Irake, pranešė JAV remiamų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) pareigūnas. Iš Irako pusės apie aukas nepranešama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-21 Prasidėjo naujas karas! Įsiutusi Turkija tiesiog sudaužė savo kaimynę – skelbiama, apie didelius nuostolius ir žuvusius (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis Turkijos tarpvalstybinis puolimas, kurį gynybos ministerija pavadino „Operacija „Kalavijas“, nukreiptas prieš Kurdistano darbininkų partiją (PKK), Liaudies gynybos dalinius (YPG) ir Kurdistano bendruomenių sąjungą (KCK), praneša naujienų agentūra „Anadolu“.

Kampanija įvyko po prieš savaitę Stambulo centre įvykusio mirtino sprogimo, už kurį, anot Turkijos pareigūnų, atsakingi kurdų separatistai, o kurdų grupuotės neigia. Per išpuolį žuvo mažiausiai 11 žmonių, o dar mažiausiai 81 buvo sužeistas.

Turkijos naikintuvai surengė antskrydžius aplink Kobanį, Dahir al Arabų kaimą ir al Beilonya, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė SDF žiniasklaidos vadovas Ferhadas Shami.

Shami sakė, kad smūgiai paveikė šiaurės ir rytų Siriją, sunaikino ligoninę Kobanyje ir elektrinę Deriko mieste, taip pat sunaikintas grūdų elevatorius Dahir al Arabe.

Liudininkas sakė, kad karo lėktuvai surengė antskrydžius netoli Tal Rifaato miesto šiauriniame Alepo kaime, kurį kontroliuoja YPG.

Pasak „Anadolu“, Turkijos gynybos ministras sekmadienį pasveikino savo šalies oro pajėgas su „sėkminga“ oro operacija.

„Sėkmingai buvo sunaikintos teroristų slėptuvės, bunkeriai, urvai, tuneliai ir sandėliai. Mes juos atidžiai sekėme. Taip pat nukentėjo ir buvo sugriauta vadinamoji teroristinės organizacijos būstinė“, – sakė Hulusi Akaras savo kreipimesi iš sostinės Ankaros, pranešė „Anadolu“.

 

Ir Turkija, ir JAV PKK laiko teroristine organizacija. Abi šalys nesutaria dėl YPG karinio sparno, kuris buvo JAV sąjungininkas kovoje su ISIS Sirijoje, statuso, tačiau Turkija mano, kad tai yra PKK plėtra iš Sirijos.

Buvo sulaikyta Moteris, įtariama praėjusį sekmadienį surengusi mirtiną sprogimą Stambule. Pasak Turkijos valdžios, ji buvo identifikuota kaip Sirijos pilietė, kurią mokė kurdų kovotojai.

SDF, YPG ir Liaudies gynybos pajėgų (HPG), kuri yra ginkluotas PKK sparnas, pareigūnai neigė prisidėję prie išpuolio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(6)
(29)

Komentarai ()