[Žinios trumpai] Sensacingas signalas: Rusijos valdžios atstovai pasiruošę pakeisti Kremliaus vadovybę - vieno dalyko prašo mainais  ()

Opozicionieriai iš Rusijos valdžios atstovų sulaukia signalų, kad jie pasirengę padėti pakeisti valdžią Kremliuje, tačiau mainais reikalauja užtikrinti jų saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie Rusijos Federacijos jėgos struktūrų atstovai pareiškė esantys pasirengę surengti Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuvertimą, teigia buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomarevas.

Jis taip kalbėjo apie lapkričio 4-7 dienomis Lenkijos Jablono mieste vykusį Rusijos opozicionierių suvažiavimą, kurio dalyviai aptarė valdžios pasikeitimo Rusijoje perspektyvas ir pradėjo kurti naujus teisės aktus „siekiant paskelbti dabartinę valdžią nusikaltėle, išduoti ją tarptautiniam teismui ir pradėti liustracijos procesą“. Kongrese, pasak NV radijo žurnalisto, dalyvavo buvę Valstybės Dūmos deputatai Markas Feiginas ir Genadijus Gudkovas, taip pat buvęs Rusijos Federacijos prezidento patarėjas Andrejus Illarionovas.

„Mes paskelbėme teisę atsiskirti nuo Rusijos Federacijos - tai yra šalies denacifikacijos, demilitarizavimo ir deimperializacijos kryptis. Liustracijos taisyklėse numatyta, kad Putiną verčiantys žmonės nepateks į liustracijos procesą, nepaisant to, ką jie darė anksčiau“, – sakė Ponomarevas.

 

Pasak jo, dabar jis su kolegomis fiksuoja „daug signalų“ iš dabartinės valdžios atstovų, teigiančių, kad jie norėtų padėti pakeisti režimą Rusijoje. Mainais už tai jie nori gauti „tam tikras asmeninio saugumo ir supratimo garantijas“.

Ponomarevas teigia, kad Rusijos elitas supranta, kad Rusija nelaimės Ukrainoje.

(135)
(5)
(130)

Komentarai ()