„Microsoft“ paskelbė būsimas „Windows 8“ versijas  (10)

„Microsoft“ nesenai atskleidė šiais metais pasirodysiančios „Windows 8“ operacinės sistemos rinkinių versijas. Ko gero didžiausia naujiena yra ta, kad ARM architektūrai pritaikyta „Windows 8“ oficialiai vadinsis „Windows RT“. Ši sistemos versija prisijungs prie „Windows 8“, „Windows 8 Pro“ ir „Windows 8 Enterprise“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaroji turės virtualizacijos ir šifravimo funkcijas. Programų rinkinys „Windows Media Center“ bus platinama kaip atskiras priedas „Windows 8 Pro“ sistemai.

Verta paminėti, kad „Windows 8“ bus prieinamas tik x86 ir x64 procesoriaus architektūrą naudojantiems įrenginiams, o „Windows RT“ – tik su ARM procesoriais. „RT“ (arba „Runtime“) nebus platinama atskirai, o tik pardavinėjama kartu su įrenginiais (pvz. planšetiniais kompiuteriais). Tai yra gana didelis pokytis to, kaip „Microsoft“ yra įpratę platinti „Windows“ operacines sistemas.

„Windows RT“ turės „Microsoft Office“ programinį paketą, tačiau jokių kitų įprastinių programų nebus galima įdiegti. ARM tipo procesorius įrenginiai turės naudoti „Metro“ sąsają turinčias programėles. „Windows RT“ taip pat neturės „Windows Media Player“ daugialypės terpės grotuvo, bei keletą kitų funkcijų, kurios bus prieinamas tik „Pro“ ir „Enterprise“ versijose. Tai tebus smarkiai apkarpyta „Windows 8“ versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Edgaras Apšega
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: