Kodėl elektromobiliams reikės kitokių padangų? „Goodyear“ sukūrė padangas „Tesla“ automobiliams  ()

Padangų pasirinkimu tikrai negalime skųstis. Egzistuoja padangų trasoms, bekelei, žiemai, vasarai, ledui. O elektromobiliams? Kam jiems reikalingos specializuotos padangos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Goodyear“ sukūrė specialiai elektromobiliams skirtas padangas. Pirmiausia jos bus montuojamos ant „Tesla“ automobilių, bet bus prieinamos ir kitų markių elektromobilių pirkėjams. Tai, beje, net nėra pirmosios elektromobiliams skirtos padangos pasaulyje. Tik kam jų reikia apskritai? Juk elektromobiliai važiuoja tais pačiais keliais ir atlieka tas pačias funkcijas.

Egzistuoja kelios priežastys, kodėl elektromobiliams būtinos specializuotos padangos.

Visų pirma, nepaisant technologinio baterijų tobulėjimo, vairuotojus vis dar kausto baimė, kad baterija išsikraus nepasiekus įkrovimo stotelės. Mažesnė riedėjimo trintis ir net aerodinaminės protektoriaus savybės gali padėti pagerinti tarp įkrovimų nuvažiuojamą atstumą. Be to, elektromobiliai neturi garsiai burzgiančių variklių, todėl kiti garsai yra itin gerai girdimi ir nepageidaujami - reikalingos tylesnės padangos. 

Ir tai dar ne viskas - elektromobiliai iš tikrųjų stipriai skiriasi nuo automobilių su vidaus degimo varikliais. Jie pasižymi agresyvesne sukimo momento kreive ir yra sunkesni, todėl dažnai padangas dilina greičiau - tai galima ištaisyti optimizuojant gumos mišinį ir padangos konstrukciją. Dauguma elektromobilių yra kasdieniškos mašinos, bet šiais laikais jie pasižymi tokia akceleracija, kokią anksčiau turėjo tik sportiniai automobiliai. Taigi, padangos patiria kitokias apkrovas ir turi suderinti kasdienį patogumą ir sukibimą.

 

„Goodyear ElectricDrive“ padangos, kurios Šiaurės Amerikoje pasirodys 2022 metais, buvo sukurtos įvertinus elektromobilių svorį, sukimo momentą, pasipriešinimo ir triukšmo reikalavimus. Jos pasižymi „SoundComfort“ technologija, kuri izoliuoja kelio triukšmą, asimetriniu protektoriaus raštu ir optimaliu sukibimu tiek ant sausos, tiek ant drėgnos dangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()