[Žinios trumpai] Rusija turi didelių problemų: Kinija bijo pirkti naftą, kad ir kaip pigiai ji siūloma  (1)

Kinijos naftos perdirbimo įmonės bijo pasirašyti naujas sutartis su Rusija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 [Žinios trumpai] Rusija turi didelių problemų: Kinija bijo pirkti naftą, kad ir kaip pigiai ji siūloma  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valstybinės naftos perdirbimo įmonės palaikė ryšius su Rusija dėl naftos tiekimo, tačiau dėl sankcijų Maskvai bijo sudaryti naujus sandorius.

Tai pranešė „Reuters“, remdamasis šaltiniais, praneša Censor.NET.

Pastebima, kad didžiausios Kinijos naftos kompanijos CNOOC, „PetroChina“ ir „Sinochem“ neperka rusiškos naftos, kurią planuota išgabenti gegužę, nes Kinijos valstybinės įmonės nenori būti įtariamos atvirai remiančios Rusiją, pirkdamos papildomą naftą.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6398

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Valstybinės įmonės yra atsargios, nes jų veiksmai gali būti vertinami kaip Kinijos vyriausybės pozicija ir nė viena nenori būti laikoma Rusijos naftos pirkėja“, – sakė šaltinis.

Be to, pažymima, kad nepaisant Rusijos nuolaidos naftai, Kinija turi klausimų dėl apmokėjimo ir siuntų draudimo.

 

Visų pirma, Kinijos bendrovė „Sinopec“ susidūrė su mokėjimo problemomis net pagal ankstesnius susitarimus, nes nerizikingi valstybiniai bankai siekia sumažinti Rusijos naftos sandorių finansavimą.

„Reuters“ pašnekovų teigimu, viena iš Kinijos naftos perdirbimo gamyklų gavo „Sinopec“ dukterinės įmonės „Unipec“ užsakymą rasti rusiško produkto pakaitalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)