[Žinios trumpai] Ekspertas sako, jog yra tik vienas būdas užbaigti karą: jokių derybų!  (3)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas tiki, kad karas Ukrainoje gali baigtis tik pergale arba kapituliacija. Todėl jis nemano, kad taikos sutartis, kurios tikriausiai bus siekiama Stambule, yra naudinga Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] Ekspertas sako, jog yra tik vienas būdas užbaigti karą: jokių derybų!  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ždanovo manymu, vienintelis būdas šiam konfliktui tapti ilgalaikiam yra derybos ir taikos sutartis su Rusija. Jis nemano, kad tokia sutartis, pasirašyta po ilgų derybų, būtų naudinga Ukrainai. Greičiausiai tai įšaldytų konflikto ribas keliems metams. Karas tai nurimtų, tai vėl užsiliepsnotų, bet nesibaigtų.

„Tokiu atveju, Minską-3 pakeistų Stambulas-1. Tai būtų įšaldytas konfliktas, kuris periodiškai pereitų į karštąją fazę ir kiekvienas naujas etapas būtų blogesnis už praėjusį. Taigi, čia yra grėsmė - reikia neįsivelti į rutinines derybas ir išspręsti pergalės klausimą mūšio lauke. Kai bus aiškus nugalėtojas, tada galima sėsti prie derybų stalo“, tiki Ždanovas. Jo manymu, karas be nugalėtojo bus begalinis. Niekas dar nerado trečios išeities tarp pergalės ir pralaimėjimo. „Visos paliaubos perauga į naują karą“, teigia ekspertas.

Ždanovas pateikė ir prognozę, kaip ilgai tęsis konfliktas Donbase. Eksperto manymu, aktyvūs susidūrimai gali trukti iki dviejų savaičių.

„Sprendžiant iš Rusijos Federacijos karių skaičiaus tame regione, ilgiau jie veikti negalės. Jie neturi rezervo. Jei atlaikysime pirmą bangą, tolesnis puolimas bus silpnesnis, priešo pusėje liks pusė kovinių grupių. Puolimas tęsis 7-10 dienų“, mano Ždanovas.

(48)
(6)
(42)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: