V. Zelenskio pasiūlymas Europai: importuoti Ukrainos elektros energiją, o ne nešvarius rusiškus išteklius  (1)

Ukraina gali tapti Europos energetikos centru ir tiekti daugiau elektros energijos. Taigi Ukraina gali pakeisti Rusiją kaip energijos išteklių tiekėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė RBC-Ukraine , remdamasi prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimu per Ambrosetti ekonomikos forumą.

„Ukraina yra pasirengusi didinti elektros eksportą į ES šalis, tam ypač svarbu, kad Zaporožės AE grįžtų į saugų darbo režimą ir liktų prijungta prie Ukrainos energetikos tinklų“, – sakė prezidentas.

V.Zelenskis pabrėžė, kad Rusija, užgrobusi Zaporožės atominę elektrinę, susilpnino Ukrainos galimybes eksportuoti elektrą į Europą ir stabilizuoti situaciją kaimyninėse šalyse.

Šalies vadovas pridūrė, kad net ir karo sąlygomis Ukraina yra pasirengusi didinti elektros eksportą į Europos šalis. Jis paragino ES importuoti Ukrainos elektrą, o ne rusiškus išteklius.

 

„Jau ir dabar galime eksportuoti tokį elektros kiekį, kuris atitinka bent 8 proc. visos Italijos suvartojimo. Ukraina gali tapti Europos žaliosios energetikos centru, kuris pakeis Rusijos nešvarius energijos išteklius. Nešvarus įvairiomis prasmėmis. žodžio, tiek aplinkos, tiek moralės požiūriu“, – sakė V.Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(49)
(0)
(49)

Komentarai (1)