[Žinios trumpai] Viešai pripažino, kad Odesos uostui smogė Rusija: „sunaikintos Harpūno raketos, smūgį pakartosime“  ()

Tikinama, kad „karinė infrastruktūra sunaikinta“, tačiau įrodymai nepateikti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-24 [Žinios trumpai] Viešai pripažino, kad Odesos uostui smogė Rusija: „sunaikintos Harpūno raketos, smūgį pakartosime“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausias Kremliaus propagandistas Jevgenijus Popovas pripažino, kad būtent Rusija paleido raketas į Odesos uostą. Be to, jis pagrasino dar kartą atakuoti.

Anot jo, Rusija esą sunaikino uoste buvusias raketų sistemas.

„Atakavome karinę infrastruktūrą Odesos uoste. Jūs gerai žinote raketų pavadinimus. Tai raketos „Harpūn". Jos buvo laikomos Odesoje ir mes jas sunaikinome", – sakė Rusijos propagandistas.

Popovas pridūrė, kad aukų ar sužeistųjų nėra, nors Odesos valdžia pranešė apie sužeistuosius. Rusas tikina, kad šiuo išpuoliu įsibrovėliai nepažeidė prieš dieną Stambule pasirašyto susitarimo dėl Ukrainos grūdų eksporto.

 

„Mes nepažeidėme Stambulo susitarimo, tiesiog sunaikinome Ukrainos karinę infrastruktūrą ir darysime tai dar kartą", – sakė Popovas.

Praėjus kelioms valandoms po Rusijos puolimo Odesos jūrų uoste JT sureagavo į rusų nusikaltimą. JT generalinis sekretorius Antonijas Guterešas pasmerkė smūgius Ukrainos Odesos uoste. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(22)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: