Didžiulis skandalas Rusijoje - galingai apšaudė savo miestą Belgorodo srityje, girdėjosi iki 20 sprogimų: kas vyksta? (Video)  ()

Rugsėjo 16-osios naktį Rusijos kariuomenė apšaudė Valuikų miestą, esantį Belgorodo srityje, siekdama apkaltinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mieste gyvena apie 35 000 žmonių, kurie dėl savo karių apšaudymo liko be elektros. Svarbiausia socialinių tinklų tema: iš kurios vietos kilo apšaudymas.

Informaciją apie apšaudymą ne tik patvirtino Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas, bet ir iškart nustatė „kaltininką“: Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„RosSMI“ rašo, kad dėl apšaudymo buvo apgadinta elektros pastotė, todėl miestas liko be elektros.

 

Vietos gyventojai rašo, kad mieste girdėjo iki 20 labai garsių sprogimų. Pats gubernatorius patvirtino, kad „sėkmingai“ veikė oro gynybos sistema, kuri sugebėjo numušti daugumą raketų.

 

Anot jo, pastotė buvo neabejotinai apgadinta, todėl Valuikų elektros tiekimas sutriko. Taip pat apgadinti 8 privatūs namai ir trys automobiliai. Vienas žmogus žuvo.

Valuikų miestas yra netoli sienos su Ukraina. Socialiniuose tinkluose aktyviai diskutuojama, iš kur Rusijos kariuomenė apšaudė savo miestą. Vieni teigia, kad iš Belgorodo srities teritorijos, kiti – iš laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų, esančių Luhansko ar Charkivo srityse.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()