[Žinios trumpai] Rusijos mobilizuotieji Ukrainoje naudos visišką sovietinį šlamštą, kurį dykai Kremlius „dovanoja“ Serbijai ir Mianmarui (Video)  ()

Šarvuotos technikos trūkumas verčia Rusiją naudoti tokias mašinas, kurios anksčiau buvo pristatytos Serbijai ir Mianmarui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Gynybos ministerija pranešė radusi naują ginklą desantinių pajėgų likučiams – modernizuotus sovietinius šarvuotus žvalgybinius automobilius BRDM-2MS.

„Iš dalies mobilizuotas“ karinis kontingentas jau treniruojasi ant šių mašinų netoli fronto linijos, kad taptų nauju pastiprinimu būsimoms kovoms prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Tai teigiama „Army Recognition“ straipsnyje.

Rusai teigia, kad jų BRDM-2MS turi reikšmingų patobulinimų, palyginti su baziniu modeliu.

Visų pirma, buvo pašalintos dvi poros pneumatinių ratų (teoriškai jie užtikrina geresnį pravažumą). Vietoje to automobilio šonuose išpjauti du papildomi liukai. Vado vietoje įrengtas naujas trijų kanalų panoraminis taikiklis, iš kurio dieną galima matyti iki 5 km, o naktį – iki 3,5 km.

Taip pat BRDM-2MS yra įdiegtos šešios kameros, kurios, atrodo, suteikia įgulai 360° matomumą, vaizdas rodomas juodai baltuose ekranuose.

Po dugnu sumontuota papildoma šarvo plokštė, o šonams apsaugoti – 6 milimetrų storio plokščių komplektas. Vietoj benzininio sumontuotas dyzelinis variklis.

Rusijos armija Ukrainoje beveik nenaudojo BRDM-2. „Oryx“ apskaičiavo, kad mūšiuose prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas rusai prarado tik 3 BRDM-2. Kalbant apie BRDM-2MS modifikaciją, Rusija tokius šarvuočius savo sąjungininkams paprastai išdalino nemokamai. Pavyzdžiui, 2021 m. Serbija gavo 30 vienetų, o 2019 m. Mianmaras gavo 33 BRDM-2MS.

 

„The Military Balance“ duomenimis, 2021 metų pabaigoje Rusijos kariuomenė turėjo 1000 BRDM-2/BRDM-2A transporto priemonių ir apie 1000 BRDM-2 saugojimo bazėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(5)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()