„Europos nebedomina dialogas su Rusija“: link Ukrainos pajudės „Patriot“  ()

Europa tiki Ukrainos pergale, jos nebedomina dialogas su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinių oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas kreipėsi į Kyjivo Vakarų sąjungininkus ragindamas padėti numušti Rusijos raketas jų paleidimo vietoje.

„Nei „Iskander“, nei S-300, nei Irano raketų... Šiandien mūsų turimos oro gynybos sistemos negali sunaikinti balistinių raketų. Todėl efektyviausias šių raketų naikinimo būdas yra pradžioje, t. y. jų paleidimo vietoje“, – sakė jis.

Atsakydamas į šį pareiškimą, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad jo šalis kartu su Vokietija artimiausiomis dienomis pradės Vokietijos „Patriot“ oro gynybos sistemų dislokavimo pasienyje su Ukraina darbus.

Europos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis pripažino, kad Vakarai rems Ukrainą lygiai tiek laiko, kiek reikės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nugalėti agresorių. Kartu jis rekomendavo sąjungininkams atkreipti dėmesį į atsargų trūkumą ir tiekimo trapumą.

 

„Turėtume ne tik daugiau skirti gynybai, bet ir geriau. O tai reiškia daugiau bendradarbiavimo. Toliau remti Ukrainą, tenkinti dabartinius poreikius ir pradėti ruoštis ateičiai“, – sakė Borrellis.

Kremliaus propaganda tradiciškai interpretuoja šiuos žodžius savo naudai ir jau skleidžia dezinformaciją, kad Ukraina negali numušti rusiškų raketų, o Europai pritrūko ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(2)
(64)

Komentarai ()