Orbanas paskelbė, kodėl Putinas jokiais būdais neatsisakys karo Ukrainoje  (0)

Per susitikimą su žurnalistais Budapešte Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas išdėstė savo viziją, kodėl nereikėtų tikėtis, jog plataus masto Rusijos karas prieš Ukrainą baigsis artimiausiu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Europos Tiesa", straipsnis apie šios savaitės pradžioje įvykusį susitikimą buvo paskelbtas vokiečių kalba „liberalų-konservatorių" leidinyje „Tichys Einblich".

„V. Orbanas griauna viltį, kad V. Putinas anksčiau ar vėliau atsisakys karo. Juk artėja prezidento rinkimai, o pralaimėjusieji karą nelaimės rinkimų, net ir suklastotų", – straipsnio autorius Rolandas Tichy perteikia Vengrijos ministro pirmininko žodžius.

Jis taip pat tvirtina, kad V. Orbanas nėra prorusiškas, kaip paprastai manoma, nes „jis sako, kad žino apie rusų žiaurumą, nes 1956 metais jie pakorė tuometinį premjerą Imrę Nagi".

Pasak Vengrijos ministro pirmininko, Rusija istoriškai įrodė, kad karų pradžioje yra silpna dėl „korupcijos, aplaidumo, vadų nekompetencijos ir baisių taktinių klaidų", tačiau „labai greitai perjungia pavaras, sutelkia pajėgas ir greitai mokosi".

Kalbėdamas apie Rusijos tikslą kare, V. Orbanas mano, kad kalba eina ne apie visišką Ukrainos užkariavimą (nes tai sukels liaudies pasipriešinimą ir „partizaninį karą"), o apie buferinės zonos sukūrimą maždaug palei kontaktinę liniją Donbase.

 

„Savotiška „mirties zona" tarp Vakarų Ukrainos ir NATO, iš vienos pusės, ir Rusijos iš kitos? – rašo autorius  ir priduria, kad Vengrijos pozicija dėl neatidėliotinų paliaubų ir derybų yra pati geriausia.

Retkarčiais ji kritikuoja JAV ir ES, kad jos neturi aiškios karo strategijos, „išskyrus Ukrainos pagrįsto pasipriešinimo stiprinimą". Jis priduria, kad pagal šią logiką NATO turės siųsti savo karius į Ukrainą, jei „anksčiau ar vėliau jai pritrūks vyrų".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(39)
(-35)

Komentarai (0)