Rusijos branduolinė ataka: Harvardo mokslininkė skelbia, kas būna po to, kai Putinas paspaudžia „raudonąjį mygtuką“  ()

Branduolinių ginklų naudojimas yra didžiulė sistema. Vien paspaudus raudoną mygtuką branduolinio užtaiso paleidimo mechanizmas neįsijungia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologė A. Bujerina pabrėžė, kad Rusija neturi raudono mygtuko, kurį Putinui paspaudus išskrenda branduolinės raketos. Tai sistema su lagaminu, kurį Putinas pirmiausia turi atrakinti tik jam vienam žinomu kodu. Tada prasideda grandinė veiksmų - dalyvauja Generalinis štabas, kariuomenės štabas, vadaviečių grandys.

„Tai visų pirma susiję su strateginiais branduoliniais ginklais. Ypač povandeniniais laivais, orlaiviais ir kt. Jie nesusiję su taktiniais branduoliniais ginklais. Yra sistemos, kurios užkerta kelią jų neteisėtam naudojimui“, - pastebi politologė.

Harvardo Kenedžio mokyklos tyrėja toliau teigė, kad branduoliniai ginklai nėra dislokuoti. Jie yra centriniuose sandėliuose Rusijoje. Jie yra tiesiogiai pavaldūs Gynybos ministerijai, o ne kariniams daliniams, kuriuose yra įsikūrę.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5923 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Akivaizdu, kad Vakarų ir Ukrainos žvalgyba žino, kur yra šie sandėliai. Bus užfiksuota, kai automobiliai atvažiuos į sandėlius, ką nors pakraus ir pristatys ten, kur yra „Iskander“, „Daggers“, „Kalibras“ raketos. Taigi, nieko netikėto nebus.

Politologė sako, kad strateginiai branduoliniai ginklai skirti atgrasyti kitas branduolines valstybes kaip JAV, NATO. Tačiau tai neišsprendžia visų problemų. Ukraina neturi objektų, kurie būtų tinkami branduolinei raketai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos nėra sutelktos viename taške. Jos juda greitai ir nėra įsitvirtinusios masinėse grupėse.

 

„Branduolinę galvutę galima paleisti nebent grioviui bombarduoti. Akivaizdu, kad tai bus daugiau psichologinis spaudimas, ir Rusija parodys, kiek toli yra pasiryžusi eiti, kad išlaikytų šias teritorijas“, - sakė A. Bujerina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(23)
(-5)

Komentarai ()