[Žinios trumpai] Naujausi duomenys rodo, kad Abramovičius žaidžia dvigubą žaidimą: žinojo apie Rusijos invaziją ir darė viską, kad išvengtų sankcijų  ()

Įtartini Abramovičiaus žingsniai tą dieną, kai Rusija pradėjo karinius išpuolius prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Romanas Abramovičius pademonstravo savo ketinimą padėti Ukrainai dalyvaudamas taikos derybose su Rusija po jos invazijos į kaimyninę šalį, gali būti, kad viskas nėra taip gražu, kaip atrodo.

Remiantis keliais pranešimais, „Chelsea“ savininkas kruopščiai suplanavo savo veiksmus, siekdamas išvengti galimų sankcijų, tiesiogiai veikiančių jo turtą.

Abramovičiaus nuosavybė

Naujausiomis žiniomis, Rusijos verslininkas žinojo apie Putino ketinimus įsiveržti į Ukrainą ir nusprendė perkelti savo turtą ir saugoti jį nuo sankcijų.

Tiesą sakant, dalyvaudamas taikos derybose su Ukrainos prezidentu Volodymiru Zelenskiu, jis sugebėjo užsidirbti laiko ir užšaldyti galimas JAV sankcijas, kurios netrukus turėjo būti įgyvendintos dėl jo pagrindinio vaidmens derybose, ir taip išsaugoti savo turtus tokiose šalyse kaip Rusija, Turkija ir Saudo Arabija.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6375

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Pirmas dalykas, kuris patraukė dėmesį, yra tai, kad jo dvi megajachtos yra saugios Turkijoje. „Eclipse“ neturėjo problemų pietvakariniame Marmario uoste, o kitas laivas „Solaris“ vis dar yra Bodrumo kurorte.

Tarsi to būtų negana, Abramovičiaus lėktuvų ir sraigtasparnių parkas skraido iš Izraelio į Rusiją, o iš ten – į Saudo Arabiją, kad išvengtų jų susekimo ir sankcijų poveikio.

Viešai neatskleista informacija

Įdomus dalykas, susijęs su oligarcho žingsniais, yra tai, kad visi jo planai prasidėjo prieš JK iškeliant jo turtą į dėmesio centrą.

 

„The Guardian“ atskleidė, kaip jo jachta „Aquamarine“ ir bendrovė MHC pakeitė savininkus būtent tą dieną, kai Rusija pradėjo karinę operaciją.

50 metrų ilgio laivas yra sausame doke Nyderlandų Vlisingeno uoste ir uždengtas brezentu bei pastoliais, kaip atrodo, remonto darbams. Laivas, kuris iki vasario 24 d. priklausė Abramovičiui, o po dienos – jau priklausė jo artimam bendražygiui Davidui Davidovičiui.

Tuo tarpu D. Davidovičius britų laikraščiui patvirtino, kad tiek „Aquamarine“, tiek Džersyje įsikūrusi bendrovė MHC, kuri „MarineTraffic“ jūrų duomenų bazėje registruota kaip jachtos savininkė, yra jo nuosavybė.

„Wall Street Journal“ po invazijos patvirtino, kad „Norma Investments“, kuri priklausė Abramovičiui, tą pačią dieną atiteko Davidovičiui.

Su „Chelsea“ fone

 

MHC yra registruota Londono komandos „Stamford Bridge“ stadione, kuri, nors ir nėra tiesiogiai susijęs su sporto klubu, tačiau, kaip matyti iš įvairių įmonės dokumentų, atlieka konsultacinį darbą ir paslaugas.

Kol kas panašu, kad Abramovičiaus planas Rusijos oligarchui pasiteisina. Praėjusią savaitę Nyderlandų vyriausybė paskelbė, kad Nyderlandų muitinė, vykdydama siūlomas ES sankcijas, konfiskavo 14 nenustatytų jachtų, susijusių su Rusijos asmenimis, kuriems taikomos sankcijos, o 12 iš šių laivų šiuo metu yra statomuose dokuose. Įdomu tai, kad „Aquamarine“ nėra tarp tų konfiskuotų jachtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: