[Žinios trumpai] Rusijos ir karo baimė praeina: ukrainiečiai masiškai grįžta į šalį  ()

Antradienį Ukrainos pasieniečiai pranešė, kad nuo Rusijos karo pradžios namo grįžo daugiau kaip 870 tūkstančių ukrainiečių, įskaitant moteris ir vaikus, rašo AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu kasdien į savo šalį grįžta nuo 25000 iki 30000 ukrainiečių. Skirtingai nei pirmosiomis dienomis, kai daugiausia atvykdavo vyrai, dabar atvyksta ir moterys, vaikai bei pagyvenę žmonės“, – sako Ukrainos pasieniečių atstovas spaudai Andrejus Demčenko.  

Balandžio 3 d. Ukrainos vidaus reikalų ministerija, remdamasi sienos apsaugos tarnybos duomenimis, paskelbė, kad jau 537 000 ukrainiečių grįžo namo.  

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Jie sako matantys, kad padėtis yra saugesnė, o ypač vakariniuose regionuose, ir tiesiog negali likti užsienyje. Jie pasirengę grįžti į šalį ir čia pasilikti“, – sako atstovas spaudai.

Antradienį paskelbtais JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro duomenimis, nuo vasario 24 dienos, kai prasidėjo Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodytas puolimas, iš šalies pabėgo daugiau kaip 4,6 milijonai ukrainiečių.  

 

Tokios pabėgėlių bangos Europa nematė dar nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Iš viso beveik 12 milijonai žmonių – daugiau nei ketvirtadalis Ukrainos gyventojų – buvo priversti palikti savo namus ir persikelti į kaimynines šalis arba prisiglausti kitose Ukrainos vietose. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()