[Žinios trumpai] Neįtikėtina – Rusijos brigadai, apkaltintai Bučos karo nusikaltimais, Putinas suteikė „garbės titulą“  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas suteikė garbės vardą brigadai, kurią Ukraina apkaltino karo nusikaltimų įvykdymu Bučos mieste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 18-ąją Putino pasirašytame dekrete 64-ajai motorinių šaulių brigadai suteiktas gvardijos „garbės titulas“ už „tėvynės ir valstybės interesų“ gynimą ir pagirtas jos narių „masinis didvyriškumas ir narsumas, atkaklumas ir drąsa“.

Ukrainos gynybos ministerija nurodė, kad šis dalinys įvykdė karo nusikaltimus, kai buvo užėmęs Bučą, miestą į šiaurės vakarus nuo Kyjivo, ir pažadėjo siekti teisingumo aukoms.

„Jie sistemingai žudė žmones“ – Bučos gyventojai teigia, kad išvarytos Rusijos pajėgos įvykdė karo nusikaltimus.

Dauguma Bučoje žuvusių civilių mirė nuo šautinių žaizdų,  pranešė Ukrainos policija. Kai kurių aukų rankos buvo surištos už nugaros.

 

Rusijos valdžia tvirtina, kad Rusijos pajėgos nepuolė civilių Ukrainoje, ir teigė, kad vaizdo įrašai iš Bučos, kuriuose matyti gatvėse gulintys civilių gyventojų kūnai, buvo surežisuoti siekiant pateisinti naujas Vakarų sankcijas ir sutrikdyti derybas dėl paliaubų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(8)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: