[Žinios trumpai] Įtampa kyla: Rusija pradėjo pratybas su branduolinio užtaiso kompleksu RS-24 „Yars“, galinčiu nuskrieti 12 000 km  ()

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, pratybose dalyvauja branduolinės sistemos RS-24 „Yars“, aprūpintos tarpžemynine balistine raketa, kurios nuotolis yra iki 12 000 kilometrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje, Ivanovo srityje prasidėjo Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinės pratybos naudojant branduolines pajėgas. Apie tai rašo naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Rusijos gynybos ministerijos pranešimu spaudai.

Ministerija teigia, kad strateginių raketų pajėgų Teykovskajos divizija vykdo karines pratybas, kuriose dalyvauja kompleksai RS-24 „Yars“, aprūpinti tarpžemynine branduoline raketa.

Pasak Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, Strateginių raketų pajėgų padaliniai vykdo intensyvius manevrinius veiksmus koviniuose patruliavimo maršrutuose. Karinėse pratybose dalyvauja apie 1000 Rusijos karių ir per 100 technikos vienetų.

Strateginės raketų pajėgos yra speciali Rusijos ginkluotųjų pajėgų atšaka, kuri yra pagrindinė RF ginkluotųjų pajėgų branduolinių pajėgų sudedamoji dalis. Kariai yra skirti branduoliniam atgrasymui nuo galimos agresijos, taip pat sunaikinti kaip strateginių branduolinių pajėgų dalis arba savarankiškai masiniams, grupiniams ar pavieniams branduolinių raketų smūgiams į strateginius taikinius.

RS-24 „Yars“ yra strateginė mobili tarpžemyninė balistinė raketų sistema, kuri gali turėti nuimamą kovinę galvutę. Didžiausias ginklų nuotolis yra 11–12 tūkstančių kilometrų, o branduolinio užtaiso galia – 300–500 kilotonų. Teykovskaya diviziją sudaro šešios raketų divizijos ir 18 „Yars“ paleidimo įrenginių.

 

Rusijos branduolinės pajėgos yra paengites būsenoje nuo vasario 27 d., praėjus trims dienoms nuo karo Ukrainoje pradžios. Kai kurie aukščiausi Kremliaus pareigūnai nuo konflikto pradžios ne kartą išreikšė perspėjimus apie branduolinį karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()