Rusija savam stiliuje: pavogė ką tik pristatytą rusišką „McDonalds“ logotipą - nepatikėsite nuo ko! (Foto)  ()

Skanaus, ir taškas!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakeitusio iš šalies pasitraukusį McDonald's rusiškos greito maisto tinklo „Skanu ir taškas“ logotipas pasirodė pavogtas iš Portugalijos kompanijos Matosmix. Įdomu, kad ši firma gamina pašarą naminiams gyvūnams.

Dėmesį į logotopų panašumus atkreipė žurnalistas Denisas Kazanskis. „Taip, tai ne pokštas… Seniai sakau, kad jokios antirusiškos propagandos nereikia. Jie puikiausiai susitvarko patys, be pagalbos iš šalies“, – „sutapimą“ komentavo Kazanskis.

Logotipai išties labai panašūs – juose naudojami praktiškai vienodi grafiniai elementai. Skirias tik spalviniai sprendimai ir proporcijos.

 

Matosmix turi ir alternatyvų spalvinį sprendimą. Jis dar labiau primena „rusiško Makdonaldo“ logo, nes sutampa ir fono spalva.

Anksčiau socialinių tinklų naudotojai pastebėjo rusiško prekės ženklo panašumą ir su kitais garsių kompanijų logotipais. Ypač rusų PR specialistų kūryba primena garso įrašų firmos Warner Music Group ir degalinių tinklo WOG.

 

Kaip rašė OBOZREVATEL, McDonald's tinklo restoranai, kurie buvo parduoti buvusiems partneriams, Rusijoje pervadinti į „Skanu ir taškas“. Nauji restoranai pradėjo veikti tose pačiose patalpose, kur veikė ir McDonald's, o meniu praktiškai nepakeitė.

McDonald's apie pasitraukimą iš šalies-teroristės paskelbė dar gegužės 16d. Sprendimą kompanija priėmė dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

 


news.obozrevatel.com




(8)
(5)
(3)

Komentarai ()