[Žinios trumpai] Lenkija skelbia sensacingą pareiškimą: „de facto ES valdo oligarchija, valdžia yra stipriausiųjų rankose“  ()

„Jei visa Europa aprūpintų Ukraina ginkluotę tokio masto ir tokiu tempu kaip Vokietija, karas jau seniai būtų pasibaigęs. Ir tai būtų absoliuti Rusijos pergalė. Kalbant apie Europą, jos lauktų kitas karas. Nes Rusija, matydama savo oponentų silpnumą, tęstų puolimą“, – sakė Morawieckis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Ukrainos karas atskleidė tiesą apie Europą.

Tai interviu „Le Monde“ pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

„Tie, kurie nenorėjo matyti, kad Putino valstybė turi imperialistinių tendencijų, turi susidurti su faktais: XIX ir XX amžių demonai Rusijoje prikėlė nacionalizmą, kolonializmą ir totalitarizmą“, – sakė jis.

Pasak jo, daugelis Europos lyderių žavėjęsi Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu, dabar yra sukrėsti.

„Rusijos imperializmo sugrįžimas neturėtų mūsų nustebinti. Europa atsidūrė savo dabartinėje padėtyje ne todėl, kad nebuvo pakankamai integruota, o todėl, kad atsisakė klausytis tiesos balso. Šis balsas jau daug metų buvo girdimas Lenkijoje“, - sakė Morawieckis.

Jis pažymėjo, kad mechanizmas, saugantis ES nuo daugumos tironijos, yra vieningumo principas, kompromiso tarp šalių paieška.

„Politinė praktika rodo, kad vokiečių ir prancūzų balsai yra itin svarbūs. Taigi, mes susiduriame su formalia demokratija ir de facto oligarchija, kurioje valdžia yra stipriausiųjų rankose“, – pabrėžė jis.

Lenkijos ministras pirmininkas siūlė įsivaizduoti, kas būtų nutikę, jei pastaraisiais metais Europa visada elgtųsi taip, kaip norėjo Vokietija.

 

Anot jo, šiuo atveju Rusijos dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ būtų paleisti prieš daug mėnesių, o Ukraina būtų pralaimėjusi karą.

„Jei visa Europa aprūpintų Ukrainą ginkluote tokio masto ir tokiu tempu kaip Vokietija, karas jau seniai būtų pasibaigęs. Ir tai būtų absoliuti Rusijos pergalė. Kalbant apie Europą, jos lauktų kitas karas. Nes Rusija, matydama savo oponentų silpnumą, tęstų puolimą“, – sakė Morawieckis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(2)
(201)

Komentarai ()