[Žinios trumpai] Xi Jinpingas supyko ant Kanados: kas supykdė Kiniją ir kaip G20 užkulisiuose įvyko konfliktas (Video)  ()

Kameros užfiksavo įdomų incidentą G20 viršūnių susitikimo Indonezijoje kuluaruose, kuriame dalyvavo Kinijos lyderis ir Kanados ministras pirmininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniuose tarptautiniuose forumuose, kuriuose dalyvauja pasaulio lyderiai, paprastai vyksta įvairūs užkulisiai pokalbiai. Neformalus valstybės vadovų bendravimas sulaukia kur kas daugiau žurnalistų dėmesio nei oficialios pranešėjų kalbos ar jų protokoliniai pareiškimai.

G20 aukščiausiojo lygio susitikimas šiuo atžvilgiu nebuvo išimtis. Šį kartą žurnalistams pavyko nufilmuoti įdomų Kinijos lyderio Xi Jinpingo ir Kanados ministro pirmininko Justino Trudeau pokalbį.

„CTV National News" žurnalistė Annie Bergeron-Oliver savo „Twitter" paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Kinijos prezidentas atvirai išreiškia nepasitenkinimą Kanados vyriausybės vadovu, nes žiniasklaidai buvo nutekinta informacija apie derybas viršūnių susitikime.

„Viskas, ką aptarėme, buvo nutekinta žiniasklaidai. Tai nepriimtina. Mes ne taip tvarkome reikalus. Jei kalbame apie atvirumą, turime gerbti vieni kitus", – piktinosi Xi Jinpingas.

 

Savo ruožtu J. Trudeau pažadėjo tęsti atvirą ir nuoširdų dialogą, tačiau kartu pažymėjo, kad visada bus temų, į kurias Vakarai ir Kinija žvelgs skirtingai.

„Ne kiekvienas pokalbis bus lengvas, bet labai svarbu ginti tai, kas svarbu kanadiečiams", – sakė ministras pirmininkas. Nepaisant dialogo įtemptumo, pabaigoje šalių vadovai vis dėlto paspaudė vienas kitam rankas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()