Julian Assange: filmas apie „WikiLeaks“ nei objektyvus, nei teisingas  (0)

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as apkaltino garsų filmų kūrėją praradus objektyvumą kuriant dokumentinę juostą apie slaptus dokumentus skelbiančią jo organizaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J.Assange'as, kuris rado prieglobstį Ekvadoro ambasadoje Londone, atsisakė bendradarbiauti su režisieriumi, „Oskaro“ laureatu Alexu Gibney kuriant jo filmą „Mes vagiame paslaptis: “WikiLeaks„ istorija“ (We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks).

„WikiLeaks“ niekada nebendradarbiavo su „Universal“ ar Alexu Gibney“, – pirmadienį rašė J.Assange‘as elektroniniame laiške laikraščiui „The Sydney Morning Herald“.

„Šis JAV filmų kūrėjas prarado objektyvumą ir perspektyvą, galbūt – dėl „WikiLeaks“ sprendimo su jais nebendrauti“, – sakoma laiške.

Savo interneto svetainėje „WikiLeaks“ nurodė, kad A.Gibney filme, kuris šį mėnesį turi būti parodytas Sidnėjaus kino festivalyje, yra faktinių klaidų, selektyvaus montavimo ir klaidinimo.

Tačiau A.Gibney, kuris savo geriausio dokumentinio filmo „Oskarą“ laimėjo už „Taksi į tamsiąją pusę“ (Taxi to the Dark Side), ir kuris buvo nominuotas už „Enron“: gudriausi vyrukai“ (Enron: The Smartest Guys in the Room), šiuos kaltinimus neigia.

“Faktinių klaidų nėra ir filme nėra nieko klaidinama, – sakė jis minėtam laikraščiui. – Tai virtinė Juliano nuomonių“.

„The Sydney Morning Herald“ taip pat citavo režisieriaus komentarą, kuriuo jis J.Assange‘ą palygino su Ozo šalies burtininku, „tuo momentu, kai Toto atitraukia užuolaidą ir pamatote vyrą, desperatiškai manevruojantį svertais, bandantį pagerinti savo įvaizdį“.

A.Gibney filme didžiausias dėmesys skiriamas J.Assange‘ui ir paslaptis nutekinusiam JAV kariui Bradley Manningui, kuris yra kaltinamas „WikiLeaks“ perdavęs 250 tūkst. diplomatinio susirašinėjimo pranešimų ir 500 tūkst. slaptų karinių dokumentų.

„WikiLeaks“, kurią J.Assange‘as 2006 metais įsteigė kaip portalą anonimiškai skelbti ribojamą informaciją, tą medžiagą vadina didžiausia kada nors nutekinta dokumentų krūva.

J.Assange‘as kovoja su Didžiosios Britanijos sprendimu išduoti jį Švedijai, kurios pareigūnai nori jį apklausti dėl įtariamų lytinių nusikaltimų.

Ekvadoro ambasadoje Londone jis gyvena nuo 2012 metų birželio, nes Britanija atsisako leisti jam saugiai išvykti į šią kairiosios pakraipos Lotynų Amerikos valstybę.

Pranešama, jog A.Gibney filme yra teiginys, kad australas J.Assange‘as, buvęs kompiuterių įsilaužėlis, siekė užmokesčio už interviu ir pareiškė, esą rinkos kaina yra 1 mln. dolerių.

„WikiLeaks“ užginčijo, kad buvo paminėta ta milijono suma, nurodo laikraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)