Kas sakė, kad Elonas Muskas vengia mokėti mokesčius? 2021-uosius milijardierius baigia sumokėdamas rekordinius mokesčius ir gali įeiti į istoriją  (42)

„Business Insider“ pranešė, kad po to, kai buvo išjuoktas už tai, jog nesumokėjo savo mokesčių dalies, Elonas Muskas gali patekti į JAV istoriją, tapdamas didžiausiu mokesčių mokėtoju per finansinius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos prieš porą dienų Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat pareiškė tai senatorei Elizabeth Warren.

Kaip ir dauguma JAV milijardierių, Elonas Muskas taip pat buvo apkaltintas mokesčių vengimu. Tyrimas atskleidė, kad Muskas nuo 2014 iki 2017 metų sumokėjo 455 mln. JAV dolerių federalinių mokesčių, o jo asmeninis turtas išaugo 13,8 mlrd. JAV dolerių, pranešė „Forbes“. Muskas visiškai vengė mokėti mokesčius 2018 m., nes iš savo įmonių negavo atlyginimo, o tik akcijų opcionus.

Praėjusį mėnesį Muskas surengė „Twitter“ apklausą, siekdamas paneigti kaltinimus nemokant mokesčių. Apklausoje Muskas pasiūlė parduoti 10 proc. „Tesla“ akcijų ir tai pradėjo daryti sulaukęs apklausos rezultatų. Pagal galiojančius JAV mokesčių įstatymus, Muskas dabar privalo mokėti mokesčius nuo šių pajamų, kurios, „Forbes“ skaičiavimais, siekia apie 8,3 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusiais metais Jeffas Bezosas sumokėjo apie 2,4 mlrd. JAV dolerių mokesčių, pardavęs 10 proc. „Amazon“ akcijų, o rizikos draudimo fondų valdytojas Stevenas Cohenas 2018 m. sumokėjo 3 mlrd. JAV dolerių mokesčių.

 

„Business Insider“ priduria, kad Muskas taip pat privalo sumokėti 842 mln. JAV dolerių grynųjų investicijų pajamų mokestį, o persikėlimas iš Kalifornijos į Teksasą, pardavus savo dvarą San Franciske už 30 mln. JAV dolerių, taip pat padidins mokesčių sąskaitą. Viską sudėjus, Muskas gali gauti beveik 12 mlrd. JAV dolerių sąskaitėlę.

„Tesla“ generalinis direktorius turi šiek tiek mažiau nei dvi savaites, kad pasiektų 10 proc., kuriuos pažadėjo „Twitter“ apklausoje. Jei jis pažadą įvykdys, jo mokesčių sąskaita tikrai padidės.

Tačiau būtent šis reikalavimas gauti pelną, kad milijardieriai būtų apmokestinti, kelia nerimą tokiems įstatymų leidėjams kaip Elizabeth Warren. Naujasis siūlomas milijardierių mokesčių įstatymas leidžia apmokestinti ir nerealizuotą pelną. Tai reikštų, kad Muskas ir kiti milijardieriai kasmet būtų apmokestinami už jų grynosios turto vertės augimą.

 

Kaip pranešė „Forbes“, dabartiniai mokesčių įstatymai taip pat leidžia asmenims sumažinti savo mokesčių naštą, paaukojus gautą pelną labdaros organizacijoms ir ne pelno siekiančioms organizacijoms. Muskas galėtų dalį savo lėšų nukreipti labdarai ir nuo tos sumos nemokėti mokesčių.

Visgi, Internal Revenue Services (IRS) viešai neatskleidžia sumokėtų mokesčių sumų, pranešė „Forbes“. Taigi, Musko įėjimas į didžiausių sumokėtų mokesčių istoriją greičiausiai bus neoficialus pasiekimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai (42)