[Žinios trumpai] Putinas ėmėsi keršto - skelbiamas pirmas Rusijos smūgis Kazachstanui  (3)

Po įžeidžiančių Tokajevo pareiškimų Putinui Sankt Peterburge, Rusija blokavo Kazachstano naftos eksportą į Juodąją jūrą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 [Žinios trumpai] Putinas ėmėsi keršto - skelbiamas pirmas Rusijos smūgis Kazachstanui  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sustabdė naftos gabenimą iš Kazachstano į Novorosijsko uostą Juodosios jūros pakrantėje, motyvuodama tuo, kad reikia „neutralizuoti nesprogusias torpedas ir minas, likusias nuo Antrojo pasaulinio karo“. Apie tai praneša rusiškas „Kommersant“ leidimas, gavęs informacijos iš savo šaltinių Rusijos vyriausybėje.

Pasak kelių leidinio šaltinių, praėjusios savaitės pabaigoje, akvatorijoje, esančioje šalia konsorciumo švartavimosi jūroje, buvo visiškai uždaryta laivų judėjimas, todėl gabenimas buvo sustabdytas. Kazachstanas tikisi, kad siuntų sumažėjimas neturės įtakos šalies naftos eksportui.

Kartu „Kommersant“ šaltiniai pažymi, kad bent iki mėnesio pabaigos siuntos gali nutrūkti. Socialiniuose tinkluose neabejojama, kad sprendimas stabdyti Kazachstano naftos gabenimą Rusijos uoste yra tiesiogiai susijęs su Kazachstano prezidento Tokajevo pasisakymais, kurie per Sankt Peterburgo ekonomikos forumo metu,  dalyvaujant Putinui,  pasakė keletą įžeidžiančių pareiškimų.

Tuo pat metu vartotojai mano, kad Rusijos valdžia per „Kommersant“ tyčia „nutekino“ informaciją, o tai tik fiktyvi priežastis sustabdyti naftos gabenimą iš Kazachstano. Tikroji priežastis, jų nuomone, yra Rusijos valdžios nepasitenkinimas Kazachstano pozicija dėl sankcijų Rusijai ir atsisakymo pripažinti LLR ir DLR „nepriklausomybę“.

 

Tuo pat metu žinomas Rusijos tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ pažymėjo, kad per ekonomikos forumą Sankt Peterburge Kazachstano prezidentas Kasimas Jomartas Tokajevas viešai suabejojo ​​V. Putino pozicijos teisėtumu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(2)
(69)

Komentarai (3)