Sankt Peterburgas ant bankroto ribos! Ekonomika žlugo, gyvybę palaiko tik Gazprom - perspektyvos labai niūrios  ()

Atsižvelgiant į Europos planus, „Gazprom“ pinigai nėra amžini: koks likimas laukia Sankt Peterburgo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankcijos sudavė stiprų smūgį Sankt Peterburgo ekonomikai, kuri šiemet su krize sugebėjo susidoroti tik „Gazprom“ dėka. Pagrindinės Sankt Peterburgo ekonomikos šakos žlugo dėl sankcijų, pritaikytų už Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainos teritoriją, pareiškė Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas.

Sankt Peterburgo merija  pripažino, kad pagrindinis miesto biudžeto formuotojas pirmąjį 2022 metų pusmetį buvo „Gazprom“. Dujų monopolis pakeitė savo registracijos vietą, perkeldamas ją iš Maskvos į Sankt Peterburgą, čia dabar patenka mokestinės pajamos iš Rusijos Federacijos dujų verslo.

„Be „Gazprom“ pinigų viskas būtų nugarmėję į pragarą“, – pažymi Nesmijanas.

Tačiau, atsižvelgiant į Europos planus, „Gazprom“ pinigai nėra amžini.

Pasak jo, dėl patiriamų sankcijų, didžiausias Sankt Peterburgo Baltijos jūros uostas, faktiškai nustojo veikti. Vakarų apribojimai uždarė visą regiono automobilių pramonę, kurią sudaro trys gamyklos. Yra problemų laivų statybos įmonėse ir prekyboje.

 

„Gilios 2022 krizės metais pajamos iš naftos ir dujų sektoriaus įmonių išaugo 2,9 karto! Nors Sankt Peterburge nėra nei naftos, nei dujų, miesto pasididžiavimu buvęs uostas, maisto pramonė ir paslaugos, dabar vegetuoja. Dėl sankcijų, didžiausias Baltijos jūros uostas faktiškai nustojo veikti, visa miesto automobilių pramonė sustojo, o tai yra trys gamyklos plius tiekėjai. Yra problemų laivų statyklose, sumažėjo prekyba", – pastebi Nesmijanas.

Tačiau bėda ta, kad po „Gazprom“ finansinių rodiklių žlugimo, kurį ekspertai jau prognozuoja, iškils aktualus Sankt Peterburgo išlikimo klausimas.

 

„Problema aiški: kai „Gazprom“ neneš pelno (o dabartiniai skaičiai tuo nebekelia abejonių), didžiulis šešių milijonų miestas staiga liks be biudžeto. Ir iškils klausimas ne dėl plėtros, o dėl išlikimo“, – pabrėžė Nesmijanas.

„Sankt Peterburgas dabar gali funkcionuoti tik iš naftos ir dujų pinigų, bet tai kaip injekcija narkomanui: trumpalaikis  poveikis baigsis, prasidės kaulų laužimas: miesto ekonomika bus sunaikinta sankcijų dėka“, – pažymi vietinis „Telegram“ kanalas „Ploščiad Vosstanija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(221)
(2)
(219)

Komentarai ()