Zelenskio kelionė į JAV – kartojasi 81 metų istorija: Putinas gali būti sunaikintas, kaip buvo su Hitleriu (Foto, Video)  ()

Didžiosios Britanijos premjero kelionė į JAV įvyko praėjus kelioms dienoms po išpuolių Perl Harbore ir sustiprino antihitlerišką koaliciją, kuri galiausiai laimėjo Antrąjį pasaulinį karą, o vėliau sukūrė pokario demokratinį pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitas JAV sutapo su Winstono Churchillio vizito JAV data prieš 81 metus. Apskritai, Ukrainos lyderis gali tikėtis maždaug tokio pat priėmimo, koks buvo surengtas Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui per Kalėdas, šviečiančiomis šviesomis, po kelis mėnesius trukusios tamsos ir Didžiosios Britanijos bombardavimo. Tai praneša CNN.

Šis įvykis įvyko 1941 m. gruodžio 22 d., praėjus kelioms savaitėms po Japonijos karinio jūrų laivyno atakų Perl Harbore, ir sustiprino antihitlerinę koaliciją, kuri galiausiai laimėjo Antrąjį pasaulinį karą ir sukūrė pokario demokratinį pasaulį.

Šių metų pradžioje savo kreipimesi į Didžiosios Britanijos parlamentą Zelenskis palygino savo šalies pasipriešinimą Rusijos agresijai su tuo, kaip Didžioji Britanija viena kovojo nacistine Vokietija prieš JAV įstojus į karą.

 

Zelenskio vizitas Vašingtone dar labiau sustiprina paralelę su Didžiosios Britanijos premjero ir JAV prezidento Franklino Roosevelto susitikimu.

Churchillis buvo įsitikinęs, kad JAV dalyvavimas kare bus pagrindinis Adolfo Hitlerio pralaimėjimo aspektas.

Zelenskis taip pat vertinamas kaip didvyris JAV, ir jis tikisi, kad papildoma JAV parama reikš, kad Vašingtonas, Churchillio žodžiais, tikrai „atkišo laisvės kardą“.

 

Matyt, Zelenskis neprieštarauja tokioms istorinėms paralelėms. Kovo mėnesį jo kreipimesi į Didžiosios Britanijos parlamentą buvo paminėta viena garsiausių Churchillio karinių kalbų: „Mes nepasiduosime, nepralaimėsime, pasieksime pabaigą“.

1941 m. britų lyderis atvyko į JAV karo laivu „Duke of York“, o tada iš Virdžinijos išskrido į Vašingtoną, kur gruodžio 22 d. jį pasitiko Franklinas Rooseveltas. Jų bendra spaudos konferencija buvo surengta kitą dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)

Komentarai ()