[Žinios trumpai] Pavojingiausias žmogus Rusijoje Nr. 2: Putinas jį jau išsirinko savo įpėdiniu  (1)

Putinas jau išsirinko įpėdinį: kas apie jį žinoma ir kodėl ukrainiečiai neturėtų džiaugtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu žiniasklaidoje pasklido gandai apie pablogėjusią šalies agresorės prezidento Vladimiro Putino sveikatą. Dėl to kyla klausimas dėl jo įpėdinio. Kaip pavyko išsiaiškinti žurnalistams, Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas gali laikinai pakeisti pagrindinį krauju susitepusį pasaulio diktatorių.

UNIAN pasakoja, kas yra Nikolajus Patruševas ir kodėl Putinas asmeniškai jam „ruošia“ savo vietą.

Sekmadienį, gegužės 1 d., leidinys „The Sun“ paskelbė straipsnį apie V. Putino sveikatą. Teigiama, kad jis serga Parkinsono liga ir šizoafektiniu sutrikimu. Leidinio teigimu, valdžia kurį laiką pereis Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriui Nikolajui Patruševui.

„Telegram“ kanalas „Generall SVR“ rašo, kad šiandien Patruševas daro didžiausią įtaką Putinui, be to, gąsdina jį sąmokslais ir pasikėsinimais į gyvybę.

Žiniasklaidai tapo žinoma, kad Patruševas dieną prieš tai turėjo dvi valandas trukusį pokalbį su Putinu, kurio metu Rusijos Federacijos prezidentas Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriui leido suprasti, kad laiko jį kone vieninteliu tikrai patikimu ir draugu valdžios sistemoje.

„Taip pat Rusijos Federacijos prezidentas pažadėjo, kad smarkiai pablogėjus jo, Putino, sveikatai faktinė šalies kontrolė laikinai bus perduota Patruševui“, – rašo žurnalistai.

Įdomu tai, kad pagal Rusijos Federacijos Konstituciją Rusijos prezidento teisės ir pareigos, jei neįmanoma atlikti pareigų, perduodamos Valstybės Dūmos vadovui. Bet čia kažkodėl viskas buvo nuspręsta kitaip.

Patruševo karjera ir skandalai

 

Nikolajui Patruševui 70 metų. Jis buvo Rusijos Federacijos FSB direktorius 1999–2008 m., Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius – nuo ​​2008 m. gegužės mėn. Jis taip pat yra buvęs Rusijos tinklinio federacijos prezidentas.

Baigęs laivų statybos institutą, Patruševas įstojo į aukštesniuosius KGB kursus Minske. Taip ir prasidėjo jo karjera. Tada buvo darbas KGB Leningrade.

Tada jis dirbo Karelijoje, vėliau sekė tarnyba Rusijos Federacijos FSB Maskvoje. Jis nuėjo iki Rusijos FSB direktoriaus pareigų.

Dar 2006 metais jį politikos apžvalgininkai įvardijo kaip vieną iš galimų V. Putino įpėdinių prezidento poste.

Vykstant ilgai trukusiam teisminiam tyrimui dėl buvusio FSB pareigūno Aleksandro Litvinenkos nužudymo 2006 m., Aukščiausiasis Londono teismas 2016 m. sausį paskelbė išvadą dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriaus, tuometinio FSB vadovo Nikolajaus Patruševo, dalyvavimo šiame nusikaltime.

 

2018 m. pradžioje Patruševo pavardė pasirodė žiniasklaidoje, kokaino kontrabandos iš Rusijos ambasados ​​Argentinoje istorijoje.

Kaip matote, teigiamų prognozių Ukrainai, jei Patruševas pakeis Putiną, laukti neverta. Juk jis palaiko agresyvią Rusijos Federacijos imperinę politiką ir tęs Putino „kagėbistines“ tradicijas.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Patruševui JAV taiko sankcijas.

Patruševo šeima

Žmona – Elena Nikolajevna Patruševa (g. 1955 m.) – dirbo ultragarso gydytoja, buvo „Vnesheconombank“ darbuotoja.

Jie turi du sūnūs. Dmitrijus yra Rusijos Federacijos Žemės ūkio ministras. Jauniausias sūnus Andrejus 2003 m. liepą baigė Rusijos Federacijos FSB akademiją, dirbo Rusijos FSB vadinamajame „pramoniniame“ skyriuje, o 2006 m. rugsėjį buvo paskirtas „Rosneft“ direktoriaus patarėju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(5)
(1)

Komentarai (1)