[Žinios trumpai] Skandalas Rusijos kariuomenėje: okupantai įkliuvo, bandydami priduoti naujausias oro gynybos sistemas į metalo laužą  (3)

Ukrainiečių teigimu, okupantai už įrangą nustatė per didelę kainą, todėl metalo laužyno darbuotojas kreipėsi į DLR Valstybės saugumo ministeriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų 933-ojo priešlėktuvinių raketų pulko vienos iš baterijų vadai išardė oro gynybos sistemą, kad nedalyvautų karo veiksmuose Donbase. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato spaudos centras.

Ukrainiečių teigimu, įsibrovėliai norėjo padaryti priešlėktuvinių raketų sistemas „Tor-M2U“ netinkamas naudoti, todėl viename iš vietinių spalvotųjų metalų surinkimo punktų nusprendė parduoti brangius kovinių mašinų valdymo blokus.

Anot Ukrainos žvalgybos, Rusijos karius išdavė godumas, kariams nustačius per didelę oro gynybos sistemos įrangos kainą ir pradėjus konfliktuoti su įmonės darbuotoju, kuris nedelsdamas kreipėsi į DLR Valstybės saugumo ministeriją.

 

„Dabar pulko vadovybė paaiškina elektroninių komponentų praradimą, tariamai dėl karo veiksmų, o okupantai-verslininkai toliau tarnauja pėstininkų daliniuose fronto linijoje“, – sakoma karinės žvalgybos pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(2)
(47)

Komentarai (3)