[Žinios trumpai] Neįtikėtina, rusai bijo net prisiliesti! Paleistas pasienietis pasakojo, kaip okupantai elgiasi su „Azovstal“ kaliniais  ()

„Noriu viską pamiršti, kaip sapną“: Pavelas Pikovecas apie tai, kaip jautėsi nelaisvėje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-04 [Žinios trumpai] Neįtikėtina, rusai bijo net prisiliesti! Paleistas pasienietis pasakojo, kaip okupantai elgiasi su „Azovstal“ kaliniais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš „Azovstal“ į nelaisvę paimtas pasienietis Pavelas Pikovecas pasakojo, kaip užpuolikai elgėsi su karo belaisviais. Trumpą interviu su herojumi paskelbė Valstybės sienos tarnyba.

Pavelas Pikovecas buvo sužeistas balandžio 15 d., po to jis buvo nuvežtas į ligoninę, įsikūrusią Mariupolio gamyklos prieglaudose. Ten gydytojai iš jo žaizdų ištraukė skeveldras ir uždėjo gipsą. Jis ligoninėje gulėjo iki tos dienos, kai išvyko iš teritorijos gegužės 17 d.

„Noriu viską pamiršti, kaip sapną. Nesakysiu, kad ten buvo kankinimai. Jie su mumis, „Azovstal“ gyventojais, elgėsi kažkaip kitaip. Arba jie mus gerbė... Ar dar kažkas... Arba bijojo – nežinau. Bet į mus žiūrėjo kaip į karius“, – pasakoja pasienietis.

Pikovecas teigė, kad viltis sugrįžti niekada jo nepaliko.

„Žinojau, kad reikia grįžti, žinojau kam. Dėl žmonos, dėl dukros. Jos laukia, man reikia grįžti", – sako jis. Pasieniečio žmona Inna Pikovec sakė taip pat, kad nebuvo praradusi vilties vėl jį pamatyti namuose.

„Laukiau, tikėjau. Turbūt niekada gyvenime tiek daug nesimeldžiau. Esu dėkinga Dievui, kad jis man grąžino mano vyrą“, – sako ji.

UNIAN rašė, birželio 29 dieną įvyko didžiausias apsikeitimas karo belaisviais: namo grįžo 144 gynėjai, tarp kurių buvo Azovo kariai. Vyriausiam iš paleistų buvo 65 metai, jauniausiam – 19 metų.

 

Vis dar nelaisvėje esančio „Azovstal“ gynėjo žmona Natalija Zaritskaja pasakojo, kad namo grįžę kariai patyrė sunkių sužalojimų (rankų amputacijos, regėjimo praradimas, skeveldrų paliktos žaizdos, šautinės žaizdos krūtinėje, sunkūs nudegimai ir pan.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()