[Žinios trumpai] Buriatai muša visus atsisakymo kariauti rekordus: sergantys ir apšvitinti Černobylyje masiškai bėga iš fronto  (5)

Buriatija muša rekordus tarp Rusijos regionų pagal karių, atsisakiusių kariauti Ukrainoje, skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buriatija pirmauja tarp kitų Rusijos regionų pagal žuvusių karių, išsiųstų į karą su Ukraina, skaičių. Likviduoti įsibrovėliai reguliariai laidojami regione. Pirmą kartą invazijos į Ukrainą dienomis į Kijevą buvo mesti kariškiai iš Buriatijos, daugelis jų turėjo kasinėti apkasus pavojingoje Černobylio zonoje. Buriatų kariai maištauja ir masiškai rašo atsisakymus, išeina iš tarnybos, nenorėdami būti patrankų mėsa.

Žurnalistas Dmitrijus Nizovcevas liepos 17 dieną „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše teigė, kad neseniai Buriatijoje nusileido lėktuvas su 150 karių, atsisakiusių dalyvauti kare Ukrainoje.

Laisvosios Buriatijos fondo viceprezidentė Viktorija Maladajeva teigė, kad iš karo grįžę kariai, daugiausia sergantys, galėjo nukentėti nuo apšvitos. Daugelis nukentėjo nuo nušalimų, be to Rusijos kariuomenės vadovybė nemanė, kad būtina tinkamai maitinti „patrankų mėsą“.

Fondo viceprezidentė teigia, kad du broliai iš Kiachtos miesto, tarnaujantys armijoje, buvo išsiųsti į karą Ukrainoje prisidengiant pratybomis. Buriatai bandė atsisakyti tarnauti, už ką buvo perkelti į „LLR“. Tik vienam iš brolių pavyko pasiekti atleidimą ir grįžti į tėvynę, antrojo likimas nežinomas.

 

Istorija rodo, kad  buriatų užpuolikų žmonos ne kartą protestavo, kreipėsi į visas institucijas, reikalaudamos grąžinti jų vyrus namo. Kariams, kurie bandė pasitraukti, grėsė diskreditacija ir net egzekucija, jie buvo pakrauti į sunkvežimius ir išsiųsti į priešakines linijas.

Žurnalistas Dmitrijus Nizovcevas pažymėjo, kad šiuo metu oficialiai žinoma apie 500 atsisakusių karių iš Buriatijos. Tai tik tie, apie kuriuos yra žinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai (5)