[Žinios trumpai] Generolas paskelbė aštrų pareiškimą apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikius – tai ne tik ATACMS raketos  ()

„LendLease“ buvo galima gauti ir vakar, bet tai vyko lėtai“, – sakė Igoris Romanenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veiksmingam atsakomajam puolimui Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia ilgo nuotolio ATACMS raketų, daugiau HIMARS, MLRS raketų sistemų, tankų ir orlaivių.

Tokią nuomonę interviu „Obozrevatel“ išsakė buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko.

Taigi, komentuodamas valdomų raketų M982 „Excalibur“ perdavimą Ukrainai, jis pareiškė: „Excalibur yra labai geros, bet tai problemos neišspręs, jų atstumas iki 100 km. O reikia šimtų kilometrų atstumo... Tegu atiduoda lenkiškus „MiG-29“, kuriuos pavasarį užšaldė, tegul jie duoda mums ispanų tankus. Tegul jie panaikina draudimus, o mes jau derėsimės su šalimis. Pokyčiai turi įvykti jų galvose“.

„LendLease“ buvo galima gauti ir vakar, bet tai užtruko, nes nepavyko priimti tinkamo politinio sprendimo“, – pridūrė I. Romanenko. Anot generolo, Ukrainai reikia atitinkamos pagalbos, kad ji galėtų veikti operatyviniu lygiu ir apsupti Chersoną: „Jie tai žino, mato mūsų efektyvumą, todėl turi ryžtingai padėti šiuo klausimu mums ginklu“.

 

Ukrainos valdžios atstovai ne kartą kreipėsi į tarptautinius partnerius, ypač Jungtines Amerikos Valstijas, dėl būtinybės Ukrainai gauti ATACMS raketų, skirtų sunaikinti tam tikrus objektus iki 300 kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(157)
(0)
(157)

Komentarai ()