Kodėl vėlavo Putino pranešimas – „buvo konfliktai, jį bandė sustabdyti“  ()

Piontkovskis dėl Putino „lemtingo sprendimo“ su mobilizacija: „Jį bandė sustabdyti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje diktatoriaus Vladimiro Putino paskelbta mobilizacija nepadės jam laimėti karo. Šis žingsnis tik pablogino Kremliaus padėtį.

Tokią nuomonę išsakė rusų politologas Andrejus Piontkovskis komentare leidiniui „Gordon“.

Putino žingsnį jis pavadino „pasauliniu socialiniu eksperimentu“. Tiesą sakant, diktatorius savo parašu padarė rusų vyrus tokiais pat bejėgiais „mobikais“ kaip „patrankų mėsa“ iš ORDLO.

Per prievartą mobilizuoti, žinoma, negalės kažkaip pakreipti įvykių eigos fronte. Savo sprendimu Putinas tik sumažino savo reitingus, smogė tiems „urapatriotams“, kurie palaikė jo valdžią.

Piontkovskis prisiminė, kad pranešimas apie mobilizaciją buvo paskelbtas labai vėluojant. Jo nuomone, taip nutiko dėl konfliktų diktatoriaus aplinkoje.

„Manau, kad iki paskutinės akimirkos buvo pasipriešinimas iš jo aplinkos... Bunkeryje dėl to kilo rimtų nesutarimų. Jie bandė sustabdyti Putiną“, – sakė Rusijos politologas.

 

Jis prognozuoja „šoko efektą“ Rusijos visuomenei, kai prasidėjus mobilizacijai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau sėkmingai išlaisvins savo teritorijas.

„Jei artimiausiu metu, vykstant šiai mobilizacijai, Chersonas bus išlaisvintas arba... bus sugriautas Krymo tiltas, tuomet Putinas bus pašalintas iš valdžios“, – pareiškė Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()