[Žinios trumpai] Rusija pagrasino su katastrofišku SSRS ginklu, šluojančiu viską į priekį 500 km atstumu (Video)  ()

Karo ekspertas Aleksandras Musienko išsamiai papasakojo, kaip veikia Rusijos Poseidono torpeda, kuria Rusijos Federacija gąsdina Vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Branduolinė torpeda „Poseidon" apaugo mitais ir gandais, nes Rusijos Federacija jos pagalba bando civilizuotame pasaulyje įvaryti baimę. Karo ekspertas Aleksandras Musijenka sakė, kas iš tikrųjų yra galingas Rusijoje pagamintas masinio naikinimo ginklas, kuris tariamai yra „Belgorod" povandeniniame laive.  

A. Musienko interviu „Naujienų fabrikui“ galima pažiūrėti „YouTube" kanale.

Karinių teisės tyrimų centro vadovas pirmiausia paaiškino, kad „Belgorod“ branduolinis povandeninis laivas šiandien tarp savo rūšies laikomas didžiausiu Rusijos Federacijoje, o gal net ir pasaulyje: „Jis buvo nuleistas į vandenį šiais metais, o prieš tai ilgą laiką buvo tobulinamas".

Tada karo ekspertas pasidalijo informacija apie branduolinę torpedą:

„Dėl „Poseidon“. Jos grėsmė atrodo perdėta, nei yra iš tikrųjų. Paaiškinsiu, kodėl".

A. Musienko prisiminė, kad prie šio ginklo kūrimo jie dirbo dar SSRS laikais, bandydami sukurti savotišką „karališką torpedą“: „Tai buvo metų metus trukęs projektas. Tada jis vadinosi „Statusas", arba „Statusas-6".  Idėja tokia: torpeda iš tikrųjų atsitrenkia į dugną arba sprogsta netoli vandenyno dugno, o tai turėtų sukelti cunamį, didelę bangą ir sugriauti viską nuo pakrantės ribos 300 km, o galbūt ir 500 km  sausumoje".

 

Karo ekspertas išsakė svarbius niuansus dėl „Poseidon" torpedos: „Bandydami ankstesnius projektus pastebėjome, kad banga juda daugiausiai 5 km ir ji nėra tokia galinga ir aukšta, kaip norėjome. O „Poseidon" nežinia, ar ši torpeda apskritai egzistuoja".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(14)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: