[Žinios trumpai] Vos per 2 savaites Putinas padarė net 5 mirtinas klaidas (Video)  ()

Dvi savaitės - 5 nedovanotinos Putino klaidos: kiekviena iš jų gali tapti mirtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas ir klaidos, viena kitą papildančios sąvokos. Tačiau vien per pastarąsias 2 savaites jis padarė tiek daug klaidų, kad kiekviena iš jų jam brangiai kainuos, netgi gali tapti mirtina.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo rusų publicistas ir opozicijos politikas Andrejus Piontkovskis. Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija gali išvesti karius iš Ukrainos, tačiau tam yra būtina sąlyga.

Mobilizacija

Piontkovskis pažymėjo, kad pirmoji klaida buvo mobilizacija. Tai socialinė bomba, kuri sprogs taip pat, kaip 1914-aisiais vykdyta carinės kariuomenės mobilizacija. 1917 metais milijonai tų „mobikų“, kurie buvo išvaryti į frontą dėl nesuprantamų idėjų, grįžo į Petrogradą su šautuvais. Dabartinius į frontą žadėta išsiųsti tik po kelių mėnesių pasiruošimo, bet jie jau miršta ir paimami į nelaisvę.

„Užtikrinu jus, kad išlikę „mobikai“ grįš į Maskvą su automatasi ir pirmiausia apiplėš Rubliovką, o paskui pasieks Kremlių“, – pažymėjo rusų publicistas.

Aneksija

Rusijos opozicijos politikas tęsė, kad antra klaida – aneksija. Putinas pasirašė dekretus dėl 4 Ukrainos regionų „įėjimo“ į Rusijos teritoriją.

„Zelenskis perspėjo, kad po to jokių derybų negali būti“, – pabrėžė jis.

Branduolinis šantažas

Rusijos publicistas pridūrė, kad trečioji klaida – branduolinis šantažas. Kalbėdamas, V. Putinas perspėjo, kad tai nėra blefas. Tačiau jis asmeniškai iš Bideno, Sullivano ir Blinkeno gavo tokius atsakymus, kad net Rusijos propagandistai nustojo diskutuoti šia tema.

 

„Ši tema apie branduolinių ginklų panaudojimą uždaryta amžiams“, - pabrėžė Piontkovskis.

„Nord Stream“ sprogdinimas

Ketvirta klaida, pasak Piontovoskio,  yra „Nord Stream“ sugadinimas. Putinas yra trumpalaikis mąstytojas, o viena paskutinių jo vilčių – sušaldyti Europą. Jis tikėjosi, kad Europa ant kelių atšliaus ir privers Zelenskį eiti į kompromisus. Tačiau šiais sprogimais jis nutraukė ekonominį bendradarbiavimą su Europa. Šią žiemą gal ir bus sunku, bet pamažu atsiranda kiti keliai.

„Simboliškai buvo įjungtas dujotiekis Norvegija–Lenkija, ekonominės priklausomybės nebeliks“, – Piontkovskis.

Naujo titulo suteikimas Kadyrovui

 

Penkta klaida – generolo pulkininko laipsnio suteikimas Kadyrovui. Jis, kaip ir Prigožinas, yra žmogus, turintis savo kariuomenę. Neseniai pasikeitė jų kalbos tonas: apie aukščiausią Rusijos vadovybės štabą pradėjo šnekėti grubiai. Tai rodo, kad Putino karo mašina griūva.

„Pasigyręs, kad, būdamas 16 metų, nudūrė savo pirmąjį rusą, Kadyrovas užsitraukė  ir kariuomenės, ir FSB neapykantą. Tai reiškia, kad Putinas prieš save nukreipė ne tik aukščiausius generolus, bet ir visus karininkus, visą kariuomenę“, -  apibendrino Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(3)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: