[Žinios trumpai] „Idiotai generolai liepė pakartoti Ukrainos taktiką“: skelbiama apie visišką Rusijos fiasko - prarado beveik visus dronus  ()

Rudenį Rusijos vadovybė įsakė rusų kariams fronte pradėti naudoti mažuosius dronus lengvų užtaisų mėtymui. Tačiau bandymas pakartoti Ukrainos karių sėkmę žlugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai papasakojo rusų propagandistas Andrejus Morozovas. Tiesa, šiuo metu jo straipsnį blokuoja Kremliaus cenzūros įrankis „Roskomnadzor“.

Pažymėtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai taiko nuotolinio priešo naikinimo taktiką, numesdamos sviedinius iš bepiločių orlaivių į jo pozicijas. Yra daugybė vaizdo įrašų apie panašias sėkmingas operacijas. Pakankamai jų pamačiusi rusų vadovybė davė įsakymą pakartoti.

„Kvaili debilai, kurie degina amuniciją ardami laukus, nusprendė pakeisti įprastus sviedinius mėtomais iš dronų. Su motyvacija: „Na, juk ukrainiečiai taip daro!“, – kalbėjo Morozovas.

Jis pripažino, kad Rusijos kariuomenei nepasisekė, nes „rankos auga iš užpakalio ir užpakaliai yra vietoje galvų“. Jis paaiškino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ilgus metus tobulina dronų panaudojimo techniką. Rusams to greitai nukopijuoti nepavyks.

„4-6 kopteriai surengia „karuselę“ virš kokio nors dalinio kelioms valandoms, bombarduodami jį sviediniais arba improvizuotomis bombomis“, – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktiką paaiškino propagandistas.

 

Rusijos kariuomenei, anot jo, buvo įsakyta šiems tikslams panaudoti iš savanorių gautus mažuosius komercinius dronus, šiaip naudojamus žvalgybai ir artilerijos ugnies koregavimui. Tačiau, kaip teigia Morozovas, rusams nesiseka to padaryti ir ukrainiečiai tiesiog naikina rusų dronus. Bėda tokia, kad priešakinėse linijose esanti okupacinė grupė vietomis prarado „akis“.

Morozovas labai supyko dėl to, kas įvyko. Jis paragino atleisti Rusijos karininką, davusį įsakymą bombarduoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas mažaisiais dronais.

(108)
(0)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: