Rusija skelbia, kad į Donbasą siunčia „Abrams“ ir „Leopard“ žudikus: kiek tai pavojinga? (Foto)  ()

Rusijos Federacija pranešė apie karinių mašinų išsiuntimą į karą su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijus Dudorovas, Magnitogorske įsikūrusios „Androidnaja Technika“, gaminančios kovinę robotų sistemą „Marker“, vykdomasis direktorius sakė, kad pradėti krauti keturi nepilotuojami „Marker“, kurie bus išsiųsti į Donbasą. Apie tai savo „Telegram“ rašė Dmitrijus Rogozinas, buvęs „Roskosmos“ vadovas, o dabar patarėjas Rusijos okupacinių pajėgų techninės dalies klausimais.

Sprendžiant iš Rogozino publikuotos nuotraukos, robotas įkeliamas į įprastą kamufliažinį sunkvežimį.

Mašinų skaičius sutampa su anksčiau paskelbtomis amerikiečių eksperto Samo Bendetto prognozėmis. Naujojo Amerikos saugumo centro vyresnysis bendradarbis sakė, kad Rusija į karą su Ukraina atsiųs daugiausia penkis „Marker“ koviniams bandymams. Agresorius negali pasikliauti didesniu skaičiumi, nes, nepaisant visos propagandos, šių robotų tiesiog daug nėra.

Rogozino teigimu, „Marker“ galės sunaikinti „Abrams“ ir „Leopard“ tankus, kuriuos iš Vakarų sąjungininkų gaus Ukrainos ginkluotąsias pajėgos. Anot jo, „Marker“ gali automatiškai nustatyti karinės technikos modelius, remdamasi įtaisytu elektroniniu katalogu. Ukrainos kariuomenei pradėjus naudoti vakarietiškus tankus, robotas gaus jų vaizdus matomame ir infraraudonųjų spindulių diapazone, o po to galės atpažinti ir sunaikinti prieštankinėmis raketomis.

 

 

Tačiau amerikiečių ekspertas tuo abejoja. Jis sako, kad bet kuri patyrusi bet kurio tanko įgula gali pergudrauti ir lengvai sunaikinti robotą mūšio lauke. Be to, pasak Bendetto, Ukrainos pusės UAV sistemos iš anksto ieškos „Markerių“ ir kitų priešo prieštankinių vienetų ir į juos smogs, atlaisvindamos kelią „Abrams“ ir „Leopard“.

„Marker“ charakteristikos: transporto priemonės svoris – apie 3 tonos, yra dronų kasetinio paleidimo modulis ir prieštankinių raketų paleidimo sistema.

Anot rusų inžinierių, mašina yra varoma dirbtiniu intelektu, gali judėti bekele ir net šturmuoti upę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(23)
(-18)

Komentarai ()