[Žinios trumpai] „Wagner“ visiškas nokdaunas: Romanova skelbia, kad nutrauks karą prieš Ukrainą  (1)

Tikėtina, kad artimiausiu metu „Wagner“ nutrauks savo dalyvavimą agresijoje prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ištaškę kalinių šaukimo likučius Bachmuto puolime, „Wagner“ greičiausiai paliks Ukrainos teritoriją. Šia nuomone Ukrainos televizijos kanalo „Laisvė“ eteryje pasidalijo fondo „Sėdinti Rusija“ direktorė Olga Romanova. Jos teigimu, jau nuo vasario 1 d. „Wagner“ vadeivai Jevgenijui Prigožinui buvo atsisakyta toliau leisti verbuoti nuteistuosius. Grupuotė neteko galimybės Rusijos kalėjimuose gauti šviežios patrankų mėsos.

Pasak atkaklių gandų, kalinių verbavimu nuo šiol tiesiogiai rūpinsis Rusijos gynybos ministerija. Prigožininkų ir „Wagner“ nuo vasario 1 d. Rusijos kalėjimuose nebesimato. Etapai iš Irkutsko srities, kurie sausio pabaigoje buvo išsiųsti į Rostovą, vis dar važiuoja, ir tai - vis dar „Wagner“. Tačiau nesu tikra, kad jie atvyksta į patį „Wagner”, kai ten nebėra Gynybos ministerijos. Jie išvyko iš zonų, jų neįleidžia atgal,“ - sakė V. Romanova.

Romanovos duomenimis, „Wagner“ per visą „specialiąją operaciją“ Rusijos kalėjimuose užverbavo apie 50 tūkst. kalinių. Išgyveno tik 10-15 proc.“

 

„Manau, kad „Vagner“ dabar baigia atsikratyti likusių kalinių prie Bachmuto, (po to) susipakuos ir iškeliaus i Afriką: į Malį, CAR, kur, tiesą sakant, atstovauja Putino interesams. Galbūt „Wagner“ liks Sirijoje... Ukraina nušlavė „Wagner“, nušlavė Prigožiną,“ - sakė V. Romanova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(356)
(6)
(350)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: