Linus Torvalds iškritikavo nešiojamus kompiuterius ir žemos raiškos ekranus  (7)

Mobiliųjų kompiuterių progresas sustojo prieš keletą metų ir net šviežios reklaminės kampanijos bei madingas pavadinimas „ultrabook“ negali paslėpti to regreso, kuris dabar vyksta šioje industrijoje. Operacinės sistemos Linux „tėvas“ Linus Torvalds savo tinklaraštyje ragina nešiojamų kompiuterių gamintojus sekti planšetinių kompiuterių kūrėjų pavyzdžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobiliųjų įrenginių – planšečių ir išmaniųjų telefonų – tobulinimas vyksta žymiai greičiau. Jau dabar "Nexus 10", kompanijų "Google" ir "Samsung" pajėgomis sukurta planšetė, gali pasigirti ne tik itin didele 10,1“ įstrižainės ekrano raiška (2560 x 1600), tačiau ir sąlyginai žema kaina: už bazinį modelį prašoma vos $399. Linus Torvalds tiesiog nesupranta, kodėl negalima padaryti 2560 x 1600 taškų raiškos standartine ir, pavyzdžiui, 11“ įstrižainės ekranus turinčiuose nešiojamuose kompiuteriuose. Akivaizdu, jog problema slypi ne atitinkamų LCD ekranų trūkume, o kažkur kitur.

"Linux" „tėvas“ taip pat iškritikavo požiūrį, jog didelės raiškos ekranas ne geriausiu būdu tinkamas tekstinei informacijai atvaizduoti. Linus Torvalds rašo, jog aukštos raiškos kokybiškų šriftų negalima lyginti su „smulkiu šriftu“ (net jei matomas šių simbolių dydis yra panašus). Jis taip pat pridūrė, jog aukštos raiškos šriftai padės žmonėms su regos sutrikimais be didelių problemų skaityti.

Ką gi, sunku nesutikti su ekscentriškuoju Linus Torvalds. Kartu galima pridurti, kad nešiojamų kompiuterių progresas sustojo ne tik ekranų ir jų raiškų srityje. Galima paminėti ir tuos pačius nešiojamų kompiuterių korpusus (kalbama apie tuos standartinius, dažniausiai perkamus vidutiniokus), kurie jau gerus penkerius metus nesugeba suplonėti mažiau 30 mm. Reikia tikėtis, kad sparčiai populiarėjantys planšetiniai kompiuteriai taps tuo spyriu į minkštąją vietą, priversiančiu nešiojamų kompiuterių gamintojus tobulinti savo produkciją.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)