Marko Zuckerbergo kuriamą metavisatą Elonas Muskas išdėjo į šuns dienas ir pasiūlė savo alternatyvą - „tai visiškai įtrauks į virtualią realybę“ (Video)  ()

Naujame interviu konservatyvios satyros svetainei „The Babylon Bee“, „Tesla“ ir „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas išreiškė savo požiūrį į Marko Zuckerbergo kuriamą „Metaverse“ koncepciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ar aš panašus į vieną iš tų žmonių, kurie 95-aisiais internetą atmetė kaip kažkokią naują madą ar kažką, kas niekada neprigis?“ – retoriškai paklausė Elonas Muskas.

„Žinoma, galite užsidėti televizorių ant nosies“, – pašaipiai pridūrė jis. „Tačiau nesu tikras, kad dėl to jūs būsite metavisatoje.“

Elono Musko nevilioja mintis „visą dieną prisirišti prie veido širmą ir nenorėti kada nors išeiti“.

„Jokiu būdu“, – sakė jis interviu.

„Kai šis daiktas visą laiką pririštas prie galvos, darosi nemalonu“, – pridūrė jis. „Manau, kad mes toli gražu nuo pradingimo metavisatoje“.

Muskas taip pat pasiūlė, jo manymu, kur kas geresnę alternatyvą: „Neuralink“ lustą, chirurginiu būdu implantuojamą į jūsų smegenis.

„Ilgalaikėje perspektyvoje sudėtinga „Neuralink“ technologija galės jus visiškai įtraukti į virtualią realybę“, – sakė jis.

„Meta“ pastaruoju metu ženkliai pasistūmėjo VR srityje ir pristatė „Metaverse“ kaip prasmingesnį būdą susisiekti su kitais per VR ausines. Tačiau net pačios bendrovės viceprezidentas pasauliniams reikalams ir komunikacijai Nickas Cleggas neseniai pripažino, kad patirties vis dar trūksta.

 

„Jei aš pakeliu galvą, tai todėl, kad geriu kavą, o šios apgailėtinos ausinės yra per didelės, kad galėčiau gerti kavą nejudindamas ausinių“, – neseniai duodamas interviu „Financial Times“ sakė Cleggas.

Muskas taip pat siekė „Web3“ – interneto demokratizavimo koncepcijos, tačiau savo interviu „Babylon Bee“ metu ją apibūdino kaip „labiau rinkodarą nei realybę“.

Tačiau Muskas visiškai nepasmerkė metavisatos ir „Web3“ idėjos. Jis tvirtino, kad yra „pavojaus“ tikimybė, jog „nepamatysime įtikinamos metavisatos versijos“, lygindamas savo požiūrį su Davidu Lettermanu, kuris 1995 m. interviu su Billu Gatesu sugriovė interneto idėją.

 

Nežinome, metavisata gyvuos ar numirs, tačiau Muskas yra klydęs ir anksčiau.

Nors VR technologijos pažengė į priekį, jos vis dar niekaip nepasiekia tiek žmonių, kiek gali „Facebook“ socialinės žiniasklaidos platforma.

Tačiau ar chirurginiu būdu implantuotas smegenų lustas įtikins pakankamai klientų, kai VR ausinės suges? Tai, be abejo, dar didesnė dilema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(6)
(19)

Komentarai ()