[Žinios trumpai] Ukrainos gyventojai savo rankomis atkūrė II-ojo pasaulinio karo laikų slėptuvę nuo bombų – nufilmavo, kaip ji atrodo ir kas joje slėpsis (Video)  ()

Dnipro gyventojai atkūrė Antrojo pasaulinio karo laikų bombų slėptuvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dnipro mieste vieno iš rajonų gyventojai savo rankomis atkūrė daugiau nei pusę amžiaus apleistą Antrojo pasaulinio karo laikų bombų slėptuvę.

Kaip sakoma TSN istorijoje, visa tai padarė paprasti žmonės, kurie net nelaiko savęs savanoriais.

Šioje slėptuvėje yra trys salės, kiekvienoje jų telpa iki 100 žmonių. Dabar tai pilnai įrengta bombų slėptuvė, kurioje yra ir maisto, ir lovų su antklodėmis. Prieš kelias savaites ši vieta atrodė visiškai kitaip.

 

Savanoris Aleksandras pasakoja, kad anksčiau ši bombų slėptuvė buvo baisios būklės, buvo vandens, šalta, drėgna, nebuvo apšvietimo.

 

Dnipro gyventojai kartu kelias dienas restauravo slėptuvę. Dabar žmonės ten ne tik slepiasi per aviacijos antskrydžius, bet ir nakvoja pabėgėliai, kurie neturi kur apsistoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: