[Žinios trumpai] JAV perspėja - pagrindinis Rusijos puolimas Donbase dar neprasidėjo  ()

Vakar Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad Rusija pradėjo puolimą šalies rytuose - Donbaso mūšis prasideda. Tačiau JAV taip nemanoma.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] JAV perspėja - pagrindinis Rusijos puolimas Donbase dar neprasidėjo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plataus masto puolimas Ukrainos rytuose, pasak „The New York Times“ kalbintų ekspertų ir JAV pareigūnų, dar neprasidėjo. Rusija vis dar telkia pajėgas ir ruošiasi. Čia vis dar perkeliami ginklai - kol šios logistinės operacijos nebus užbaigtos, plataus masto puolimas nebus pradėtas.

„Mes vis dar manome, kad matome persigrupavimo veiksmus, kuriais Rusija toliau stengiasi susikurti sąlygas savo sėkmei. Atveždami didesnes pajėgas, pridėdami daugiau paramos, sukurdami daugiau koordinavimo ir vadovavimo galimyb jie ruošiasi būsimoms operacijoms“, teigia Pentagono atstovas Johnas Kirby.

Vakar, balandžio 18 dieną, Ukrainos rytuose suaktyvėjo Rusijos artilerija. Ukraina mano, kad tai buvo puolimo operacijų pradžia, bet „The New York Times“ kalbinti analitikai teigia, kad taip Rusija tiesiog stengiasi priversti Ukrainos pajėgas įsitvirtinti tokiuose taškuose kaip Charkivas, kad jos negalėtų keliauti į Donbasą.

 

Donbaso mūšis taps antrąja karo Ukrainoje faze. Manoma, kad Rusija bandys iki gegužės 9 dienos užimti visą Donbaso teritoriją, kad savo vidinei auditorijai turėtų ką parodyti.

(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: